Pudding van chiazaadjes

INGREDIËNTEN
-
Sojamelk 100 milliliter
-
Havermout 1 eetlepel
-
Kaneelpoeder grote snuf
-
Vanille extract 1 theelepel
-
Chiazaadjes 5 theelepels
Zoals je misschien al hebt gezien in het Foodness Fastfood e-book (bestellen kan nog steeds!) zijn chiazaden onze grootste vriendjes. Eerder maakten we er al een teff-ontbijtje en eiwitrijke energierepen mee. Nu is een recept aan de beurt waarin ze echt de hoofdrol spelen. Gewone pudding zit vol met suikers en kunstmatige kleur-, geur- en smaakstoffen. Deze versie is daarentegen wel goed voor je.
Chiazaden zitten vol met gezonde Omega-3 vetzuren. Omdat ze maar liefst 8 tot 10 keer hun eigen gewicht aan vocht kunnen opnemen kun je ze goed gebruiken om pudding van te maken. Als je de chiazaden mengt met de sojamelk (of gewone of amandelmelk) lijkt je mengsel eerst heel vloeibaar, maar als je een paar uur wacht zie je dat de chiazaden de melk opnemen en er een puddingachtige structuur ontstaat.
Tip: probeer ook eens deze choco-banaan-chia shake!
Meng de bovenstaande ingrediënten tot een dikke vloeistof.
Laat dit minimaal 2 uur in de koelkast rusten, maar liever nog een hele nacht. Hierdoor krijgt het mengsel een gelachtige structuur.
Versier eventueel met wat fruit en honing.
Eet smakelijk!
INGREDIËNTEN
-
Sojamelk 100 milliliter
-
Havermout 1 eetlepel
-
Kaneelpoeder grote snuf
-
Vanille extract 1 theelepel
-
Chiazaadjes 5 theelepels

Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
Inloggen Via Social
Inloggen met wachtwoord
Nog geen reacties