logo
RECEPT

Pumpkin spice granola – zelf granola maken

Processed with VSCO with a5 preset
INGREDIËNTEN

Een echte winterse variant op normale granola! Deze pumpkin spice granola krijgt zijn winterse kick van de specerijen die je gebruikt: kaneel, steranijs en – wie durft – een snuf allspice. Als je de echte klassieke pumpkin spice kruidenmix wil maken voeg je naast kaneelpoeder ook een klein beetje nootmuskaat en gemberpoeder toe. Geen zin om allerlei verschillende kruiden aan te schaffen? Een Nederlandse en simpele variant is de kruidenmix met koekkruiden of speculaaskruiden: vrijwel dezelfde ingrediënten als de pumpkin spice kruiden!

Volgens mij ken ik de smaakcombinatie van de Pumpkin Spice Latte van Starbucks, maar inmiddels vind ik die zo zoet dat ik ‘m niet meer kan drinken. Gelukkig ben ik de kruidencombinatie wel blijven waarderen. In de wintermaanden maak ik het liefst álles met deze kaneel-achtige kruidenmix!

Bekijk ook: Pumpkin Spice Pap

Pumpkin spice granola - zelf granola maken

Ingrediënten

200 gram havermout
75 gram gemengde noten
100 gram gepofte spelt
3 eetlepels kokosolie (gesmolten)
3 theelepels honing
3 kaneelstokjes
3 steranijs
3 eetlepels Pumpkin Spice kruidenmix (oa. kaneelpoeder, allspice, steranijs, gember, nootmuskaat)

Bereidingswijze pumpkin spice granola

Meng alle ingrediënten voor de granola: havermout, noten, (gesmolten) kokosolie, honing, specerijen. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.

Strooi er eventueel nog wat extra kaneelpoeder over.

Rooster de granola 10 minuten in de oven op 180 graden Celsius.

Schep de granola om. Rooster nog 5 minuten.

Verwijder de kaneelstokjes en steranijs; die kun je niet eten!

Serveer met kwark en eventueel wat vers fruit.

Enjoy!

Pumpkin spice granola - zelf granola maken

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties