logo
RECEPT

Pumpkin Spice Pap

Optimel4_pompoen

Wist je dat van de drie macronutriënten die er zijn (eiwitten, vetten, koolhydraten), eiwitten het meest verzadigend zijn? Dat betekent dat je het na het eten van een maaltijd die voldoende eiwitten bevat langer vol zit dan na het eten die vooral veel vetten of koolhydraten bevat – het duurt dus langer voor je weer honger krijgt.

De volgende vraag is dat natuurlijk wat ‘voldoende’ eiwitten zijn. Voor een gemiddeld persoon is dat ongeveer 48 gram per dag, maar er zijn geen natuurlijke voedingsproducten die uit 100% eiwit bestaan. Wel producten die relatief veel eiwit bevatten, zoals bijvoorbeeld tofu, peulvruchten, yoghurt en kwark. Zoals jullie inmiddels weten gebruik ik zelf regelmatig yoghurt Griekse stijl van Optimel, dat per portie van 150 gram ongeveer 11 gram eiwit bevat.

Met dit recept maak je een ontbijt (of toetje; ook lekker!) voor één persoon. Zelf maak ik vaak in een keer een heleboel pompoenpuree. Dat kun je makkelijk invriezen en dan een week of twee weken later voor je volgende pumpkin spice pap gebruiken!

foodness pumpkin spice pap

Bereidingswijze

Maak eerst de pompoenpuree door de pompoenblokjes in een minuut of 7 gaar te koken in pannetje met water. Bewaar eventueel wat van het kookvocht om de puree iets vloeibaarder te maken. Giet af en stamp (pureestamper) of pureer (staafmixer/blender) de pompoenblokjes tot een puree.

Meng de pompoenpuree met het havermeel. (Havermeel is niets anders dan vermalen havermout. Je kunt dus makkelijk 30 gram havermout fijn malen met een staafmixer, dan heb je havermeel!)

Roer vervolgens de kwark, honing of kokosbloesemsuiker, kaneel en speculaaskruiden erdoor. Garneer met een extra snufje kaneel.

Klaar!

Tip: als je niet zo houdt van havermout of havermeel kun je ook amandelmeel of een beetje muesli door pompoenpuree-met-kwark roeren.

Variatietip: voeg eens wat geraspte appel toe! Dit kun je vlak voor het opdienen door de havermout roeren.

foodness pumpkin spice pap optimel

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties