logo
RECEPT

Quesadilla met kip, zoete aardappel, geitenkaas en hummus | Hoofdgerecht

070114103345E09image.jpg
INGREDIËNTEN

Voor deze Quesadilla van 24 Carrot Life ga je de hummus zelf maken. Het is een groene variant, doordat je er spinazie door mengt. Maak als je zin hebt direct een dubbele portie, dan kun je het ook als broodbeleg gebruiken! Let er wel op dat de hummus eigenlijk vijf dagen in de koelkast moet doorbrengen voor de ultieme smaak. Wil je een glutenvrij gerecht? Vervang de tortilla’s dan door maïstortilla’s. Wil je een vegetarische quesadilla? Laat dan de kipreepjes weg of vervang deze door bijvoorbeeld gekookte broccoli.

Wist je dat zoete aardappel officieel een groente is? Hij bevat meer vitamines (o.a. A en C) en veel minder koolhydraten dan de gewone aardappel!

Ingrediënten quesadilla

(voor 1 persoon als hoofdgerecht)

Zie rechtsboven op deze pagina!

Bereidingswijze quesadilla

Kook de zoete aardappel totdat deze gaar is, ongeveer 15 minuten. Snijd de aardappel daarna in plakjes of (makkelijker qua eten!) prak er een puree van.

Bak vervolgens de kipreepjes voor een minuut of 10, deze moeten ook gaar zijn voordat we ze gaan gebruiken.

Doe de kikkererwten, spinazie, basilicum, olijfolie en sesampasta in de keukenmachine en voeg 2 eetlepels water toe. Heb je geen keukenmachine? Met de blender gaat het net zo goed. Voeg af en toe een eetlepel water toe, totdat het een mooie homogene hummus is.

Verdeel de hummus over een helft van de tortilla en verdeel de geitenkaas over de andere helft. Leg vervolgens op de ene helft met hummus de kipreepjes en op de andere helft de plakjes of puree zoete aardappel.

Vouw de quesadilla dicht en zorg ervoor dat alle vier de verschillende ingrediënten op elkaar liggen en dat de quesadilla ‘dicht plakt’.

Verwarm een koekenpan met goede antiaanbaklaag en bak de quesadilla in de droge pan aan iedere kant voor ongeveer 4 minuten. Als beide kanten goudbruin en knapperig zijn, is de quesadilla klaar.

Eet smakelijk!

Quesadilla

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties