Quiche met veldertjes en asperges – Taartje van Claartje #9

INGREDIËNTEN
-
Zwarte rijst 200 gram, witte rijst kan ook
-
Olijfolie 2 eetlepels
-
Eieren 5 stuks
-
Groene asperges 150 gram
-
HAK veldertjes 165 gram, uitgelekt
-
Parmezaanse kaas 100 gram, geraspt
-
Geitenkaas 100 gram, zacht
Voor deze quiche met veldertjes gebruik je geen bladerdeeg of hartige taart-deeg, maar rijst. Zwarte rijst, welteverstaan. Dat trucje heb ik eerder gebruikt voor een quiche met paprika en feta, en omdat je een winning recipe never moet changen, gebruik ik ‘m gewoon nog een keer. Overigens kun je natuurlijk ook prima witte rijst gebruiken, aangezien dat makkelijker verkrijgbaar is.
De vulling bestaat uit groene asperges, Parmezaanse kaas, ei en veldertjes erbij. Veldertjes zijn jonge kapucijners die je gewoon in de supermarkt kunt vinden, in een pot van HAK. De veldertjes (vol eiwitten en vezels!) geven het gerecht wat meer body, zodat het verzadigender is. Nieuwsgierig geworden naar deze wonderboontjes? Bekijk dan ook dit recept: Pittige rode curry met veldertjes.
Deze quiche is goed voor 3-4 porties als hoofdgerecht, en 6-8 porties als bijgerecht. De ingrediëntenlijst vind je bovenaan deze pagina, de bereidingswijze doe ik voor in onderstaande video!
– Dit is een advertorial, wat betekent dat het een gesponsord artikel is. Dat verandert verder niets: mijn mening blijft ongezouten, de inhoud blijft oprecht. –
SPECIAL FOODDEALS
INGREDIËNTEN
-
Zwarte rijst 200 gram, witte rijst kan ook
-
Olijfolie 2 eetlepels
-
Eieren 5 stuks
-
Groene asperges 150 gram
-
HAK veldertjes 165 gram, uitgelekt
-
Parmezaanse kaas 100 gram, geraspt
-
Geitenkaas 100 gram, zacht

Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
Inloggen Via Social
Inloggen met wachtwoord
Nog geen reacties