logo
RECEPT

Quinoa salade met gekruide kipdrumsticks, radijs, avocado en paprika

170314181651kipkluifimage.jpg
INGREDIËNTEN

Quinoa is een pseudograan, dus geen echt graan. Dat betekent in dit geval dat het glutenvrij is. Spoel quinoa voor de zekerheid altijd even af in een zeef voor je het gaat koken, om een overtollig slijpsel weg te spoelen. Dit kan je salade een zeepsmaak geven – liever even afspoelen dus!

 

Dit recept is een hoofdgerecht voor twee personen. Je kunt de kip natuurlijk ook weg laten, reken dan 200 gram quinoa voor twee personen.

Kruid de kip met het paprikapoeder, kerriepoeder en een flinke snuf zout en peper. Meng de kruiden in een zakje met een paar druppels olijfolie en doe vervolgens de kipdrumsticks in het zakje. Wrijf de kruiden goed in het vel van de kip, door het zakje heen. Laat als het kan  minimaal een uur intrekken in de koelkast.

 

Kook de quinoa gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zorg dat je de quinoa voor de zekerheid even afspoelt. Kook het pseudograan in bouillon voor extra veel smaak. Giet af en laat staan met het deksel op de pan.

Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius.

 

Doe de kip in een ovenbestendige schaal en zet die in de oven. Na 45 minuten zijn ze gaar. Om ze rondom knapperig te maken kun je ze het beste halverwege even omdraaien.

 

Maak de salade. Was en snijd de radijsjes en paprika in plakjes en reepjes. Snijd de avocado in blokjes. Was ook de spinazie en maak daar een bedje van op de borden. Verdeel de quinoa over de spinazie, en vervolgens ook de radijsjes, paprika en avocado. 

 

Klop een snelle en simpele dressing van de twee eetlepels olijfolie en de eetlepel citroensap – eventueel met nog een snufje zout en peper. Verdeel de dressing over de salade.

 

Leg de kipdrumsticks op de salade als die klaar is en eet direct. 

 

Eet smakelijk!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties