
INGREDIËNTEN
-
Quinoa 150 gram (ongekookt)
-
Cherrytomaatjes 150 gram, gehalveerd
-
Mozzarella 150 gram, in kleine stukjes gescheurd
-
Basilicum 20 gram, in reepjes gesneden
-
Sjalot 1 kleine, fijngesneden (voor de dressing)
-
Balsamicoazijn 2 eetlepels (voor de dressing)
-
Olijfolie 1 eetlepel (voor de dressing)
Tip: quinoa heeft meer smaak als je hem niet kookt in water, maar in bouillon. Zorg ook dat je quinoa altijd even zeeft om eventueel overtollig slijpsel weg te spoelen; dat is niet lekker. Omdat dit een vegetarisch recept is kies je het liefst voor paddenstoelenbouillon. De hoeveelheid van de ingrediënten is genoeg voor 2 porties.
Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking; gebruik alleen (paddenstoelen)bouillon in plaats van water om de quinoa in te koken. Snijd in de tussentijd de cherrytomaatjes en basilicum.
Meng in een kleine kom de sjalot, balsamicoazijn, olijfolie en een snufje zout tot een dressing.
Meng in een grote kom de gekookte quinoa met de tomaatjes, mozzarella en basilicum. Sprenkel de dressing erover en voeg eventueel een snuf verse zwarte peper toe.
Eet smakelijk!
INGREDIËNTEN
-
Quinoa 150 gram (ongekookt)
-
Cherrytomaatjes 150 gram, gehalveerd
-
Mozzarella 150 gram, in kleine stukjes gescheurd
-
Basilicum 20 gram, in reepjes gesneden
-
Sjalot 1 kleine, fijngesneden (voor de dressing)
-
Balsamicoazijn 2 eetlepels (voor de dressing)
-
Olijfolie 1 eetlepel (voor de dressing)

Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
Inloggen Via Social
Inloggen met wachtwoord
Nog geen reacties