
INGREDIËNTEN
-
Olijfolie 3 eetlepels
-
Champignons 200 gram
-
Sjalot 1 stuks, gesneden
-
Knoflook 3 teentjes
-
Quinoa 80 gram
-
Spinazie 50 gram
-
Parmezaanse kaas 30 gram
-
Basilicum handje, gesneden
Voor deze salade van Rice and Bread wordt in het originele recept rode quinoa gebruikt. Deze quinoa heeft een iets meer nootachtige smaak dan de witte quinoa, en je bestelt het heel makkelijk in de Foodness shop. Wanneer je de rode variant niet in huis hebt kun je natuurlijk ook prima gewone quinoa gebruiken. De hoeveelheid van de ingrediënten is gebaseerd op een lichte lunch voor 2 personen, een bijgerecht voor 2 personen of een zwaar hoofdgerecht voor 1 persoon.
Verwarm olie in een pan en bak de knoflook, champignons en sjalot voor ongeveer 5 minuten totdat ze zacht zijn.
Voeg de quinoa toe en giet daar een dubbele hoeveelheid groentebouillon bij. Doe daar een flinke snuf peper bij en kook voor ongeveer 15 minuten, totdat de quinoa zacht is.
Haal de pan van het vuur zodat de quinoa de resterende bouillon kan opzuigen en voeg daarna de basilicum, Parmezaanse kaas en spinazie toe. Laat het nog een aantal minuten doorgaren terwijl je het doorroert. De kaas moet zijn gesmolten en de spinazie moet zacht worden.
Eet smakelijk!
INGREDIËNTEN
-
Olijfolie 3 eetlepels
-
Champignons 200 gram
-
Sjalot 1 stuks, gesneden
-
Knoflook 3 teentjes
-
Quinoa 80 gram
-
Spinazie 50 gram
-
Parmezaanse kaas 30 gram
-
Basilicum handje, gesneden

Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
Inloggen Via Social
Inloggen met wachtwoord
Nog geen reacties