logo
RECEPT

Quinoasalade met citrusfruit, avocado en granaatappelpitten

290114112511E21image.jpg
INGREDIËNTEN

Deze quinoasalade van GI 365 is lekker fris door al het fruit dat erin zit. Het uitsnijden van de sinaasappelpartjes en grapefruit hoeft helemaal niet moeilijk te zijn, in deze video van Claartje kun je  zien hoe je dit precies moet doen. De hoeveelheid van de ingrediënten is gebaseerd op een hoofdgerecht voor vier personen of een lichte lunch voor zes personen.

 

Als je een deel van de salade wil bewaren tot later, houd dan de avocado’s apart. De granaatappelpitten zullen ervoor zorgen dat de quinoa paars wordt (funky!) maar het is evengoed lekker.

Kook de quinoa zoals aangegeven op de verpakking. Spoel je quinoa wel eerst even af, anders krijgt het een zeepachtige smaak. Tip: Kook de quinoa in bouillon, dit zorgt voor extra veel smaak! We gebruiken voor deze salade koude quinoa. 

 

Maak de sinaasappels en grapefruit schoon. Claartje heeft in dit filmpje uitgelegd hoe je dit heel gemakkelijk doet. Houd één sinaasappel apart, deze gaan we straks gebruiken voor de dressing. Snijd de sinaasappel en grapefruitpartjes in kleine, eetbare stukjes.

 

Schil en ontpit de avocado’s. Vervolgens snijd je ze in kleine blokjes.

 

Doe de sinaasappel die je apart had gehouden voor de dressing (zonder schil!) in de blender. Voeg daar de koriander aan to en pulseer een aantal keer – dit kan ook met een staafmixer. De koriander hoeft niet helemaal tot snot (excusez le mot) te worden gesneden, als er nog kleine stukjes in de dressing zitten is het goed.

 

Doe de quinoa, sinaasappelpartjes, grapefruitpartjes, avocado en granaatappelpitten in een schaal en meng het door elkaar. Sprenkel ten slotte de dressing over de salade.

 

Eet smakelijk!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties