logo
RECEPT

Quinoasalade met courgette en feta

031113154501Recept39image.jpg
INGREDIËNTEN

Quinoa kun je het best eerst even afspoelen in een zeef voor je het kookt. Sommige varianten van quinoa bevatten nog slijpsel, dat geeft de quinoa een viezige smaak. Vaak staat op de verpakking hoeveel vocht je nodig hebt bij de hoeveelheid quinoa, maar als richtlijn kun je aanhouden dat een deel quinoa ongeveer twee delen vloeistof nodig heeft. Quinoa is gaar als de kiemen van de korrels los gaan laten, wat je ziet doordat er een soort witte letter C zichtbaar is om de korrels. De hoeveelheid van de ingrediënten is genoeg voor een hoofdgerecht voor 2 personen.

Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking; gebruik alleen (groente)bouillon in plaats van water om de quinoa in te koken. Snijd intussen de courgette in kleine blokjes.

 

Bak de courgette in een eetlepel kokosolie (olijfolie mag ook) tot deze lichtbruin kleurt, ongeveer 15 minuten. Kruid met zout en peper. Snijd ondertussen de zongedroogde tomaten in kleine stukjes.

 

Verdeel de quinoa over twee borden en verdeel daar de courgette over. Verdeel ook de zongedroogde tomaten en de feta over de twee borden en maak het af met een paar blaadjes verse basilicum.

 

Eet smakelijk!

 

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties