logo
RECEPT

Quinoasalade op Griekse wijze

030414094721E50image.jpg
INGREDIËNTEN

Je zou het niet zeggen (*kuch, kuch*) maar we zijn dol op quinoasalades en de eindeloze variaties die daarop bestaan! Deze quinoasalade van Pretty Hungry maken we op Griekse wijze met onder andere komkommer, tomaat en feta. De hoeveelheid van de ingrediënten is gebaseerd op een hoofdgerecht voor twee personen.

 

Wil je een andere dressing gebruiken dan hier in het recept staat? Dat kan! De frisse dressing die in dit recept wordt gebruikt smaakt ook erg lekker bij deze salade!

Kook de quinoa zoals aangegeven op de verpakking. Spoel je quinoa wel eerst even af, anders krijgt het een zeepachtige smaak. Tip: Kook de quinoa in bouillon, voor extra veel smaak! We gebruiken voor deze salade koude quinoa, dus je kunt ook de leftovers van gisteren gebruiken.

 

Was en snijd de groente. De gele paprika in reepjes, de komkommer in blokjes en de cherry tomaatjes in halfjes. Snijd de bosuitjes in ringetjes en hak de basilicum fijn.

 

Doe de olijfolie, appelazijn, knoflook en rietsuiker in een kom. Doe er indien gewenst nog een extra snufje zout en peper bij.

 

Zodra de quinoa is afgekoeld doe je deze in een mengkom. Schep de gesneden groente er doorheen. Verdeel zo'n driekwart van de dressing over de salade. De rest serveer je ernaast.

 

Verkruimel tot slot de feta over de salade en serveer.

 

Eet smakelijk!

 

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties