logo
RECEPT

Rainbow breakfast jars met granola: gezond ontbijt voor hele week

Rainbow breakfast jars met granola: gezond ontbijt voor hele week
INGREDIËNTEN

Lastig he, gezond ontbijten op een haastige ochtend? Een manier om minder ongezonde keuzes te maken die met tijdsgebrek te maken hebben (hallo croissantje op het station!) is een goede voorbereiding. Ook wel food prepping genoemd. De zondag is daar een perfecte dag voor, omdat je dan vaak de tijd hebt om ontbijtjes voor de bereiden voor de hele week. Een beter begin van de week is bijna niet mogelijk – toch?

Deze vijf ontbijtjes – een voor elke ochtend van je werkweek – bereid je voor in glazen potjes. Op deze foto heb ik het fruit mooi per soort en kleur gesorteerd, maar je kunt natuurlijk een mengsel maken zodat je elke ochtend van alles wat eet. Qua houdbaarheid raad ik je aan om op zondag al het fruit te snijden en in de potjes toe doen, maar de kwark of yoghurt nog niet toe te voegen. Je kunt de potjes met gesneden fruit bewaren in de vriezer.

Vervolgens haal je elke avond van tevoren een potje met fruit uit de vriezer, voeg je kwark of (kokos)yoghurt toe, top je het af met granola en zet je het potje in de koelkast. ’s Ochtends hoef je alleen maar in de koelkast te graaien naar je pot – vergeet niet een lepel mee te nemen – en je bent good to go! Zoals je ziet op de foto’s heb ik als topping de Low in Sugar granola van Eat Natural gebruikt, die minder dan vijf gram suiker bevat per 100 gram. Deze granola (gewoon bij Albert Heijn te koop!) is gemaakt met kokosbloesem nectar in plaats van honing, dus volledig plantaardig en geschikt voor veganisten! Wist je trouwens dat de granola’s van Eat Natural nog steeds met de hand gemixt worden in Groot-Brittanië? Misschien maakt dát ze wel zo lekker… 🙂

Rainbow breakfast jars met granola: gezond ontbijt voor hele weekRainbow breakfast jars met granola: gezond ontbijt voor hele week

Ingrediënten 5x breakfast jars granola

1/2 mango, in stukjes
1/4 meloen, in stukjes
50 gram frambozen (mag uit de diepvries)
50 gram blauwe bessen (mag uit de diepvries)
1 kiwi
500 gram kwark of sojayoghurt
250 gram Low in Sugar granola Eat Natural

Bereidingswijze 5x breakfast jars granola

Voorbereiding op zondag:
Was en snijd al het fruit indien nodig. Verdeel het fruit over 5 glazen potjes. Zet de postjes in de vriezer, behalve die voor maandag.

Voorbereiding avond van tevoren:
Haal het potje met fruit voor de volgende ochtend uit de vriezer. Schep er 100 gram kwark of (soja)yoghurt bij. Maak af met 50 gram granola. Bewaar in de koelkast tot de volgende ochtend.

Ochtend:
Graai je potje uit de koelkast, neem een lepel mee. Klaar!

Rainbow breakfast jars met granola: gezond ontbijt voor hele week

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Eat Natural. Omdat ik al hun producten zo te gek vind!

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties