logo
270815214543R277Image.jpg
INGREDIËNTEN
Voor de korst
Voor de vulling
Voor de topping

Dit taartje van cacao is glutenvrij, vegetarisch en je hoeft het niet te bakken. Hoe fijn is dat? We maken de bodem van walnoot en dadels, de vulling bestaat uit avocado en cacaopoeder. Een tussendoortje dat dus altijd tussendoor kan! Dit recept van Elephantastic Vegan doet het bij elke verjaardag (van je oma, dochter, buurman, goudvis) goed. 

 

Met dit recept kun je twee taartvormpjes vullen met een doorsnede van ongeveer 12,5 centimeter, of één grote taart maken (doorsnede 23 of 24 centimeter).

Doe alle ingrediënten voor de korst in de keukenmachine en pulseer tot de mix plakkerig genoeg is en kleine balletjes gaat vormen.

 

Doe de korst in de vormpjes en druk het aan op de bodem en de zijkanten. Je kunt een lepel gebruiken om de vorm er goed in te krijgen. Gebruik twee taartvormpjes met een doorsnede van ongeveer 12,5 centimeter, of één grote (doorsnede 23 of 24 centimeter).

 

Maak de avocado schoon en doe de ingrediënten voor de vulling in een schoongemaakte keukenmachine. Pulseer tot je een gladde vulling hebt. Dit kan ook met een staafmixer of met een goede blender.
 

Doe de vulling in de korst en strijk de bovenkant glad met een mes of spatel.

 

Zet 3-4 uur in de vriezer; de kokosolie maakt de vulling wat harder.

 

Doe de kokosrasp voor de topping in een schaaltje en doe de framboos erbij. Druk plat en meng met een lepel tot de kokos een roze kleur krijgt.

 

Haal de taartjes uit de vriezer en versier met de kokos.

 

Eet smakelijk!

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties