logo
080514102333mugimage.jpg
INGREDIËNTEN

Rode cakejes van fluweel – dat klinkt goed. Dat is exact waar de red velvet cake voor staat. In plaats van heel veel boter, suiker en bloem gebruik je voor deze cakejes eens wat andere ingrediënten, zoals boekweitmeel en ahornsiroop. Bovendien kleur en zoet je de cakejes met rode bietjes! Zorg dat je die bietjes met 2 eetlepels water tot een hele fijne puree staafmixert en alle klontjes naar een andere wereld helpt. 

 

Bakken kan in de magnetron in 2 minuten, maar als je liever in een oven bakt kan dat natuurlijk ook. In de oven bak je de mug cakes in 20-30 minuten gaar op 200 graden Celcius, afhankelijk van hoe gooey je hem wil. Hoe groter de mokken zijn die je gebruikt en hoe meer beslag er dus in elk kopje zit, hoe langer de baktijd. Met dit recept kun je vier kleine mug cakes maken, of twee grote. Ik maak de ene keer vier in kleine siliconenvormpjes; die hoeven maar 1,5 minuut in de magnetron, en de andere keer twee exemplaren in flinke theemokken; die hebben zeker 2 minuten nodig in de magnetron, of een minuut of 30 in de oven.

 

 

Pureer de bietjes met het water tot een puree, in een keukenmachine of met de staafmixer.

 

Meng de droge ingrediënten: het boekweitmeel, cacaopoeder, bakpoeder. Voeg ook een snuf zout toe.

 

Roer de bietenpuree, de eieren, citroensap en de ahornsiroop erdoor. 

 

Vet vier koppen in en giet het beslag erin. Zet ze in de magnetron en bak ze in 2-3 minuten gaar, op 900 watt. Ze komen tijdens het bakken omhoog, dus vul je kopjes of vormpjes maar tot de helft!

 

Gebruik je liever geen magnetron? Zet ze dan in de oven en bak de mug cakes in 20-30 minuten gaar op 200 graden Celcius, afhankelijk van hoe gooey je hem wil. Hoe groter de mokken zijn die je gebruikt en hoe meer beslag er dus in elk kopje zit, hoe langer de baktijd.

 

Serveer indien gewenst met kokosschaafsel of een toef slagroom.

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties