logo
RECEPT

Red velvet taart met rozen en rood fruit

Red velvet taart met rozen en rood fruit
INGREDIËNTEN
Voor de taart
Voor het glazuur

Het is de koningin der taarten, die áltijd indruk maakt. Red velvet taart dankt haar naam aan de rode kleur van de cake, die je vaak in lagen op elkaar stapelt. In dit recept komt de rode kleur van bietensap – een natuurlijk kleurmiddel. Pas dus op tijdens het bakken dat het niet op je kleding terecht komt. Je krijgt het er nooit meer uit! Ook is het handig om voordat je met bakken begint een beetje te plannen. Zo bestaat deze taart uit drie lagen cake. Heb je drie springvormen met een doorsnede van 20 centimeter? Zo nee, dan zul je drie afzonderlijke cakes moeten bakken in dezelfde springvorm. Dat vergt iets meer planning en tijd, maar het kan prima!

Voor een extra wow-effect maak je een red velvet taart af met fruit en bloemblaadjes die perfect in het kleurschema passen. Rood fruit dus, met rozenblaadjes! Ik vind bloemen ontzettend leuk om te gebruiken in gerechten. Ze maken letterlijk alles fotogeniek. Let wel een beetje op: niet alle bloemen zijn zomaar eetbaar. Vraag bij de verkoper of de bloemen geteeld zijn voor consumptie of niet!

Red velvet taart met rozen en rood fruit

Ingrediënten red velvet taart met rozen

(Voor een taart met een doorsnede van 20 cm – ongeveer 10 porties)

Zie rechtsboven op deze pagina!

Bereidingswijze red velvet taart met rozen

1. Maak eerst de drie cakes.

Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius.

Vet de bakvorm van 20 centimeter doorsnede in (of vet ze alledrie in, als je er drie hebt) en bestuif ze met een beetje bloem.

Klop de boter (op kamertemperatuur) met een garde of keukenmachine los, samen met de suiker. Voeg ook de eieren toe aan dit beslag. Blijf kloppen. Voeg ook het cacaopoeder en het bietensap toe aan het beslag.

Voeg de melk en het bloem scheutje voor scheutje en lepel voor lepel toe aan het beslag. Blijf kloppen. Voeg ook het vanille-extract en het snufje zout toe.

Als laatste gaan de baking soda en de azijn door het beslag. Je kunt nu stoppen met kloppen en roeren!

Verdeel het beslag over de drie springvormen. Bak de cakes in 25 minuten gaar in de oven op 170 graden Celsius. Laat na het bakken goed afkoelen.

2. Maak het glazuur.

Smelt de witte chocola. Dit kan in de magnetron, of au bain marie.

Meng de roomboter (op kamertemperatuur) door de witte chocola, samen met de roomkaas. Blijf roeren en mengen tot je glazuur de consistentie van dikke slagroom heeft.

3. Bouw de taart!

Bestrijk alle drie de cakes met een laag glazuur aan de bovenkant. Stapel ze op elkaar. Bestrijk indien gewenst ook de zijkanten van de taart met glazuur. Met een taartmes krijg je de mooiste resultaten. Google op ‘decorating red velvet cake’ voor video’s die je laten zien hoe dat moet!

Versier de taart met het fruit en de rozenblaadjes.

Enjoy!

Red velvet taart met rozen en rood fruit

– Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Mooiwatbloemendoen.nl. –


Pssst – heb je het Youtube kanaal van Foodness oprichter Claartje al gezien? Subscribe hier (gratissss)!

Wist je dat jij, als Foodness lezer, ook recepten kunt toevoegen aan de database? Klik hier om jouw recept te uploaden, en geef het eeuwige roem!

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties