INGREDIËNTEN
Voor de bodem
-
Amandelmeel 150 gram
-
Kokosolie 80 ml (of 100 gram roomboter)
-
Havermeel 150 gram
-
Dadels 100 gram
Voor de vulling
-
Gedroogde cranberry 150 gram
-
Rood fruit 250 gram
-
Ricotta 250 gram
-
Griekse yoghurt 750 gram
-
Eieren 2 stuks
-
Kokosbloesemsuiker 6 eetlepels
Zin iets lekker, zo op de zondagavond? Duik dan NU de keuken in en maak snel deze cheesecake. Hij moet namelijk bijna een uur in de oven, en als je net als ik weet hoe lekker hij is voelt dat wachten als drieëntwintig uur. Opschieten dus.
Robin en Naomi van Threegirlsonekitchen bedachten dit recept en maakten de cheesecake met een bodemmix van Le Bonbon Franc. Dat kan, maar je kunt natuurlijk ook zelf een bodem maken door 150 gram havermeel (fijn gemalen havermout) te mengen met 150 gram amandelmeel en 100 gram in hele kleine stukjes gesneden Medjool dadels. Dat deed ik, en dat beviel me prrrrima!
Zorg dat je de oven vast voor verwarmt op 160 graden Celsius.
Doe alle ingrediënten voor de bodem in een keukenmachine, blender, of hak ze door elkaar met een scherp mes. Kneed als laatste de zachte roomboter of gesmolten kokosolie erdoor.
Bekleed de bodem van een springvorm met een stuk bakpapier.
Druk het mengsel voor de bodem aan in de springvorm tot de hele bodem bedekt is. Bak de bodem alvast 15 minuutjes in de oven.
Maak in de tussentijd de vulling. Meng hiervoor de ricotta, Griekse yoghurt, kokosbloesemsuiker (of gebruik 6 eetlepels honing in plaats van kokosbloesemsuiker) en eieren tot een glad beslag. Schep vervolgens de cranberry’s en het diepvriesfruit erdoor.
Haal de springvorm met de bodem uit de oven en verdeel de vulling erover. Bak de cheesecake in zijn geheel nog 50 minuten in de oven, nog steeds op 160 graden Celsius.
Laat afkoelen en doe zoals ik: eet ‘m direct met wat extra fruit erbij. Nog even bewaren? Zet ‘m dan in de koelkast – de volgende dag is je cheesecake nóg lekkerder!
INGREDIËNTEN
Voor de bodem
-
Amandelmeel 150 gram
-
Kokosolie 80 ml (of 100 gram roomboter)
-
Havermeel 150 gram
-
Dadels 100 gram
Voor de vulling
-
Gedroogde cranberry 150 gram
-
Rood fruit 250 gram
-
Ricotta 250 gram
-
Griekse yoghurt 750 gram
-
Eieren 2 stuks
-
Kokosbloesemsuiker 6 eetlepels
Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje
REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
Inloggen Via Social
Inloggen met wachtwoord
Nog geen reacties