INGREDIËNTEN
Voor de tofu
-
Tofu 200 gram (stevige tofu)
-
Vega gehakt 100 gram (bv. Quorn of Vegetarische Slager)
-
Oestersaus 2 eetlepels
-
Chilisaus 1 eetlepel
-
Knoflookpoeder 1 theelepel
-
Chili peper 1/2 stuks in ringetjes, of 1 tl chili flakes
-
Paksoi 1/2 stuks, in dunne reepjes
Voor de noedels
-
Rijstnoedels 200 gram
-
Eieren 2 stuks
-
Lente-ui 1 stuks, in ringetjes
-
XO saus 1 eetlepel
Lekker vega! De laatste tijd kook ik veel Aziatisch, dus ik ga los met oestersaus, vissaus, chilisaus – de hele mikmak. Voeg vooral naar eigen inzicht extra groenten toe, dat is altijd een goed idee. Ik gebruikte tofu en vega gehakt voor dit gerecht, maar het kan natuurlijk ook met gewoon gehakt in dezelfde hoeveelheden. Dat bevat iets meer vet, dus je hoeft wellicht minder saus toe te voegen.
Over die saus gesproken, ik verdubbelde zelf de hoeveelheid saus. Ik ben nu eenmaal een saus-persoon. Als ik pasta eet bestaat mijn bord voor 2/3 uit saus en voor 1/3 uit pasta. Ik heb mijn best gedaan om in de recepten rekening te houden met een gemiddeld persoon, maar als je net als ik een saus-persoon bent kun je die hoeveelheden dus rustig verdubbelen 😉
Ingrediënten tofu
(voor 2 personen als hoofdgerecht)
Zie rechtsboven op deze pagina!
Bereidingswijze tofu
Maak eerst de tofu.
Marineer de Quorn in de oestersaus.
Roerbak de chili flakes 2 minuten in 1 el hete sesamolie. Voeg Quorn toe, samen met 1 el chilisaus en knoflookpoeder.
Voeg blokjes tofu toe.
Roerbak 5 minuten tot de saus iets dikker wordt.
Doe in apart schaaltje.
Roerbak de in reepjes gesneden paksoi kort in de pan van de tofu, tot de paksoi iets geslonken is.
Maak nu de rijstnoedels.
Kook de noedels gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af.
Bak in een koekenpan de 2 eieren tot dunne omeletten, in een eetlepel hete olie. Snijd de omeletten in dunne reepjes. Je kunt de eieren ook kapot roeren tot een soort scrambled eggs; als het maar kleine reepjes worden!
Roerbak de noedels in de koekenpan met een nieuwe eetlepel hete olie, de reepjes ei, de eetlepel XO saus en een snuf zout.
Serveer met de lenteui, paksoi en het tofu gerecht.
Pssst – heb je het Youtube kanaal van Foodness oprichter Claartje al gezien? Subscribe hier (gratissss)!
Wist je dat jij, als Foodness lezer, ook recepten kunt toevoegen aan de database? Klik hier om jouw recept te uploaden, en geef het eeuwige roem!
INGREDIËNTEN
Voor de tofu
-
Tofu 200 gram (stevige tofu)
-
Vega gehakt 100 gram (bv. Quorn of Vegetarische Slager)
-
Oestersaus 2 eetlepels
-
Chilisaus 1 eetlepel
-
Knoflookpoeder 1 theelepel
-
Chili peper 1/2 stuks in ringetjes, of 1 tl chili flakes
-
Paksoi 1/2 stuks, in dunne reepjes
Voor de noedels
-
Rijstnoedels 200 gram
-
Eieren 2 stuks
-
Lente-ui 1 stuks, in ringetjes
-
XO saus 1 eetlepel
Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje
REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
Inloggen Via Social
Inloggen met wachtwoord
Nog geen reacties