logo
RECEPT

Rijstsalade met kokos, avocado en komkommer

290414164308E66Image.jpg
INGREDIËNTEN

Deze rijstsalade van Mari Jasmine wordt heel mooi opgemaakt in een halve kokosnoot. Heb je deze niet bij de hand, dan kun je de salade uiteraard ook mooi opmaken in een kom of op een bord. We mixen verschillende kleuren samen waardoor je een vrolijke salade krijgt die er heel aantrekkelijk uitziet. In het originele recept wordt rode- en zilvervliesrijst gebruikt, wij gebruiken alleen zilvervliesrijst. De hoeveelheid van de ingrediënten is genoeg voor twee personen.

 

Wist je dat avocado's ware vitaminebommetjes zijn? Zo is de vrucht is goed voor je huidcellen dankzij de vetten en vitamine E. Ook zit er vitamine B1, B2 en B6 is, dat goed is voor je huid, nagels en haar. De gezonde vetten in een avocado helpen bovendien om je cholesterol te verlagen, door het slechte cholesterol LDL te verhalen en het goede cholesterol HDL te verhogen. Hier lees je nog meer over de krachten van de avocado en waarom wij het een superfood vinden.

Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking. Laat na het koken afkoelen.

 

Doe de kokosolie, appelazijn, limoensap met wat zout en peper in een kleine mengkom en meng tot een homogene dressing. Als je kokosolie niet vloeibaar is kun je het heel makkelijk even smelten door het te verwarmen in een steelpannetje.

 

Snijd de avocado, komkommer, ui, paprika, cherry tomaatjes een wortel in kleine dobbelsteentjes. Schep dit door de afgekoelde rijst.

 

Schep vervolgens de kokos, gehakte amandelen en blauwe bessen erdoor. Blijf mengen totdat alle ingrediënten goed verdeeld zijn.

 

Sprenkel de dressing over de salade en meng opnieuw.

 

Eet smakelijk!

 

 

Met toestemming gebruikt. Het originele recept is van: Mari Jasmine – Marijasmine.com

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties