
INGREDIËNTEN
Voor de rijstsalade
-
Zilvervliesrijst 300 gram
-
Aubergine 2 stuks
-
Rucola 100 gram
-
Cherrytomaatjes 150 gram
-
Pijnboompitten 2 eetlepels
Voor de tahindressing
-
Olijfolie 4 eetlepels
-
Tahin 1 eetlepel
-
Balsamicoazijn 1 eetlepel (of citroensap)
-
Zout & peper - naar smaak
Tahin is een pasta die gemaakt wordt van sesamzaadjes, en die qua structuur lijkt op pindakaas. Het is een van de smaakmakers in houmous (waarvoor je kikkererwten vermaalt met tahin en citroensap), maar ook heel lekker in een saladedressing.
Bereidingswijze rijstsalade
(voor 4 porties)
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd de aubergine in plakken van ongeveer 1/2 centimeter dikte. Grill ze in een grillpan of in een tosti- of grillijzer. Zelf bestrooi ik aubergine eigenlijk nooit met zout van tevoren, maar als je dat gewend bent kun je dat natuurlijk gewoon doen. Vergeet in dat geval niet de aubergine goed af te spoelen voor je gaat grillen.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze goudbruin kleuren.
Meng de ingrediënten voor de dressing door elkaar met een vork. Lekker klutsen!
Doe de rijst in een grote schaal. Schep de rucola erdoor. Verdeel de gegrilde aubergine erover. Schep de tahindressing door de salade.
Verdeel de pijnboompitten erover.
Eet smakelijk!
INGREDIËNTEN
Voor de rijstsalade
-
Zilvervliesrijst 300 gram
-
Aubergine 2 stuks
-
Rucola 100 gram
-
Cherrytomaatjes 150 gram
-
Pijnboompitten 2 eetlepels
Voor de tahindressing
-
Olijfolie 4 eetlepels
-
Tahin 1 eetlepel
-
Balsamicoazijn 1 eetlepel (of citroensap)
-
Zout & peper - naar smaak

Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
Inloggen Via Social
Inloggen met wachtwoord
Nog geen reacties