logo
RECEPT

Risotto met paddenstoelen en geitenkaas

160114171723risottoimage.jpg
INGREDIËNTEN

Op een koude, gure winterdag heb je soms gewoon behoefte aan troostrijk eten: comfort food. Dat hoeft helemaal niet vetrijk en zwaar te zijn, bewijst deze risotto met paddenstoelen. Gebruik verschillende soorten om het een beetje spannend te maken: bijvoorbeeld een combinatie van oesterzwammen, kastanjechampignons en cantharellen.

De hoeveelheden in dit recept zijn gebaseerd op een goed vullend hoofdgerecht voor twee personen. Mocht je van knoflook houden, voeg dan gerust nog een tweede teen toe. Knoflook behoort namelijk tot de alternatieve superfoods van Foodness!

Bereidingswijze risotto met paddenstoelen

Bak de pijnboompitten 5-7 minuten in een droge koekenpan tot ze beginnen te geuren en kleuren. Pas op: het kan ineens snel gaan!

Snijd de paddenstoelen in stukken.

Snipper de sjalotten en pers de knoflook uit. Bak beiden aan in een scheut olijfolie. Voeg de risotto toe wanneer de sjalot glazig gebakken is. Bak de risotto kort mee en roer tot alle korrels bedekt zijn met een laagje olie.

Voeg het glas witte wijn toe en roer tot de meeste vloeistof verdampt is. Voeg de helft van de paddenstoelen toe, en houd de helft apart. Die voeg je pas in de laatste 5 minuten toe, zodat ze nog wat bite over houden.

Voeg een soeplepel bouillon toe en laat bakken tot de meeste vloeistof verdampt is. Herhaal tot alle bouillon aan de risotto toegevoegd, en blijf herhaaldelijk roeren.

Proef de risotto: de korrels moeten nog een klein beetje bite hebben, maar mogen niet hard meer zijn en naar krijt smaken. Laat in dat laatste geval nog even doorsudderen – voeg desnoods nog een kopje water toe als de korrels droog dreigen te koken.

In de laatste vijf minuten voeg je de overige paddenstoelen toe. Blijf roeren.

Verdeel de risotto over twee borden, breng eventueel op smaak met zout en peper en een drupje citroensap. Brokkel de zachte geitenkaas in stukjes over de warme risotto, en verdeel ook de rucola en pijnboompitten erover.

Eet smakelijk!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

 • Gerrie says: 17th jan 14 3:40 pm

  Dag Claartje,
  De paddenstoeltoelen komen niet meer terug in het recept! Wanneer en hoe moet ik ze toevoegen? Groet, Gerrie

  • Claartje says: 17th jan 14 3:40 pm

   Hoi Gerrie,
   Oh joh, je hebt gelijk! Ik heb het meteen toegevoegd. De helft van de paddenstoelen voeg je toe aan het begin, de andere helft alleen de laatste vijf minuten. Kook ze!
   Liefs Claartje