logo
RECEPT

Rode quinoa met garnalen

050514170047garnalenimage.jpg
INGREDIËNTEN

Oh, wat is quinoa een feestje. Er is namelijk niet alleen de gewone 'witte’ quinoa, maar er bestaan ook nog andere kleurtjes! Zo schijnt er zwarte quinoa te bestaan en bereidde ik dit recept met rode quinoa. De verschillende kleuren quinoa komen van dezelfde plant, alleen is het rijpings- en bereidingsproces iets anders. Rode quinoa is nog iets gezonder dan gewone quinoa, omdat het rode vliesje nóg meer voedingsstoffen en vezels bevat dan gewone quinoa. Nog twee redenen waarom om dol te zijn op rode quinoa:

 

– Het heeft een nog iets sterkere notige smaak

– Vanwege de stevige structuur is de quinoa krokanter

 

Met dit recept maak je een maaltijd voor 2 personen.

Spoel de quinoa even af in een fijne zeef, om een eventuele zeepsmaak te voorkomen. Was ook de prei, door hem in de lengte door te snijden en het zand ertussenuit te spoelen onder de kraan. Snijd de prei in halve ringetjes. Was ook de paprika en snijd hem in reepjes.

 

Kook de quinoa gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet uit in een fijne zeef en doe terug in de pan. Laat staan met een deksel op de pan om de quinoa warm te houden.

 

Rooster de sesamzaadjes kort in een droge koekenpan, tot ze gaan geuren. 

 

Verhit een eetlepel olijfolie of kokosolie in een koekenpan en roerbak de prei 5 minuten. Voeg de paksoi en paprika toe en roerbak nog 5 minuten. Meng de sojasaus door de groenten en voeg de garnalen toe. Roerbak nogmaals 2-3 minuten.

 

Schep de quinoa in twee borden en verdeel de geroerbakte groenten en garnalen erover. Strooi als finishing touch de sesamzaadjes erover.

 

Eet smakelijk!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties