
Deze romige broccolisoep van Abbes Cooking Antics bevat een hele broccoli. De stronkjes hebben wel wat meer bereidingstijd nodig dan de roosjes, maar ze maken de soep onwijs smaakvol.
Boen de wortel schoon en snijd hem in kleine stukjes. Doe hetzelfde met de broccoli, en houd de roosjes en de stronkjes apart.
Doe de kokosolie in een pan samen met de uien, wortelen en broccolistronkjes. Laat het met de deksel op de pan ongeveer 10 minuten bakken.
Voeg naar smaak zout en peper toe en doe de broccoliroosjes bij de andere ingrediënten in de pan. Schep het geheel even om.
Doe de groentebouillon in de pan en laat het geheel 20 minuten met het deksel op de pan pruttelen.
Laat de soep een beetje afkoelen en doe het in de blender, of pureer met een staafmixer. Zorg ervoor het een mooie homogene soep wordt. Hou je juist van een grove structuur? Pureer dan iets minder lang.
Doe de soep terug in de pan en warm het opnieuw op. Voeg tenslotte de sojaroom al roerende toe.
Serveer de soep eventueel met een eetlepel geraspte kaas (let op: dan is het niet meer lactosevrij!).
Eet smakelijk!
INGREDIËNTEN

Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
Inloggen Via Social
Inloggen met wachtwoord
Nog geen reacties