logo
260215152558R201image.jpg
INGREDIËNTEN

Waarom we nog soep uit blikken en pakken kopen? Joost mag het weten. Soep is het áller makkelijkste gerecht wat je kunt maken zonder na het eten een uur te hoeven afwassen, omdat je 3746 verschillende onderdelen van een één of ander keukenapparaat schoon probeert te krijgen. Wat wordt er wel vies? Eén pan en een staafmixer. Oh en misschien een stuk of 6 lepels, omdat je het niet kunt laten om te blijven proeven.

 

Dit recept voor pompoensoep hebben jullie te danken aan Bebs uit Duitsland. In dit recept gebruikt ze room, maar die kun je vervangen door een plantaardige versie of weglaten. Met het voorbereidingswerk kweek je spierballen, aangezien pompoen soms lastig is in stukken te snijden. Vraag eventueel vriendlief om je te helpen.

Bak de prei in een soeppan met boter op middelhoog vuur tot het zacht is.

 

Voeg de pompoen en aardappel toe en bak het een minuutje.

 

Voeg de bouillon toe en laat het 10-15 minuten sudderen met de deksel op de pan.

 

Haal de pan van het vuur en pureer het tot een gladde soep met een staafmixer. Je kunt hier ook een blender voor gebruiken, maar dan is die korte afwastijd niet meer gegarandeerd. Bovendien kunnen de meeste blenders niet tegen hete vloeistoffen, en loop je het risico dat je blender letterlijk ontploft als je hete soep probeert te blenderen met het deksel erop. Oppassen dus!

 

Zet de pan terug op het fornuis en verwarm de soep op een laag vuurtje.

 

Voeg eventueel een snufje zout toe, een klodder room en serveer.

 

Eet smakelijk!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties