logo
romige sinaasappel-kokosijsjes
INGREDIËNTEN

Wat ons betreft mag de zomer nog wel iets harder zijn best doen! Deze ijsjes bewaren we dan ook voor een dag die zó heet is, dat we niets anders willen doen dan ijsjes eten. Want deze ijsjes bevatten bijna geen suiker (je zou zelfs de honing uit het recept kunnen laten voor een volledig suikervrij recept) en zijn heerlijk verfrissend. Met het recept van Cooking and beer maak je 10 ijsjes.

Zoals ze op de foto staan zijn het ijsjes met laagjes, waarvoor je na ieder laagje de ijsvorm in de vriezer zet, voordat je aan een volgend laagje begint. Heb je hier geen tijd voor of ben je ongeduldig? Gebruik dan gewoon 1 kom om alles in te mengen, zo krijg je een romiger lichtoranje ijsje, dat net zo lekker is!

PS: Om nog meer in zomerse sferen te komen maakte ik niet alleen deze ijsjes, maar schafte ik er ook meteen een paar zomerse watermeloen-oorbellen bij aan van My Jewellery. Dikke tip, als watermeloenen in je oren niet meteen ideaal klinkt: check de verschillende bedels en stel zelf je ideale ketting of armband samen. Laat die zomer maar komen!

Sinaasappel-kokosijs

Ingrediënten sinaasappel-kokosijsjes

Kokosmelk, 400 milliliter
Griekse yoghurt 2 eetlepels
Vanille, merg uit 1 boon (of 1 theelepel vanille-extract)
Honing, 4 eetlepels
Sinaasappelsap, 300 milliliter

Bereidingswijze sinaasappel-kokosijsjes

Meng in een kom kokosmelk, yoghurt, vanille en 2 eetlepels honing tot het een egaal mengsel is.

Doe in een andere kom de sinaasappelsap met de overige 2 eetlepels honing en vermeng deze ook goed.

Voor een ijsje met laagjes vul je eerst de ijsvormpjes met een laagje van het ene mengsel, en zet deze 45 minuten in de vriezer voor je het volgende laagje in de vorm schenkt.

Bevries de ijsjes minstens 4 uur of een nachtje.

Eet smakelijk!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties