
Je bent er dol op, of je haat ze. SPRUITJES. Ik dacht altijd dat ik tot team Haat Aan Spruitjes behoorde, tot ik ze proefde in een combinatie met room en spek. Niet te versmaden. Daarom vind je deze gouden combinatie ook weer terug in deze soep, maar dan nét even anders. Het spek heb ik namelijk vervangen door chorizo. Dat is namelijk net wat pittiger dan spekjes – wel zo lekker in deze soep. Eventueel is de room te vervangen door sojaroom, voor een lactosevrije variant.
Bereidingswijze soep van spruitjes
(voor 4 personen als voorgerecht of lunch)
Was de spruiten en snijd de onderkantjes eraf.
Kook de spruiten en blokjes aardappel in ongeveer 15 minuten gaar in de 750 milliliter bouillon.
Pureer de soep met een staafmixer, voeg de room toe en breng op smaak met zout en peper.
Bak de chorizo uit in een droge koekenpan, tot je kleine krokante dobbelsteentjes krijgt. Laat even uitlekken op wat keukenpapier.
Verdeel de soep over 4 kommen. Garneer met vers gemalen zwarte peper en de blokjes chorizo. Eet smakelijk!
INGREDIËNTEN
-
Spruiten 400 gram
-
Groentebouillon 750 milliliter
-
Aardappel 2 stuks, in blokjes
-
Room 75 milliliter
-
Chorizo 75 gram, in blokjes

Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
Inloggen Via Social
Inloggen met wachtwoord
Nog geen reacties