
INGREDIËNTEN
-
Knoflook 1 teentje, gesnipperd
-
Ui 1 stuks, gesnipperd
-
Spinazie 200 gram
-
Room 150 milliliter
-
Paddenstoelenmelange 100 gram, in kleine reepjes
-
Witte bonen 100 gram (in blik, uitgelekt)
-
Roodbaars 200 gram
Kruiden
-
Peterselie 1 theelepel
-
Gemberpoeder 1 theelepel
-
Salie 6-8 blaadjes, in stukjes gescheurd
Op vakantie in Marokko at ik een gerecht dat maar door mijn hoofd bleef spoken toen ik thuis kwam. Het was eigenlijk een bijgerecht: romige spinazie met champignons. Niet iets dat ik nog nooit eerder heb gegeten, maar zoals het daar in Marokko smaakte, na een hele dag surfen, zo had ik het nog nooit eerder geproefd. In de auto van het strand terug naar onze villa viel ik zowat in slaap – the surf effect. Gelukkig reed ik onze huurauto van Sunny Cars niet zelf, haha! Dat kan gelukkig gewoon, dankzij het servicepakket voor een extra bestuurder. Kan ik je aanraden als je net zo fanatiek wilt surfen als wij!
Goed, dat spinaziegerecht dus. Wat doe je, als foodblogger, als je een fantastisch gerecht proeft? Dan vraag je de chef naar zijn recept, en sla je aan het koken zodra je weer in je eigen keuken bent. Ik maakte er een hoofdgerecht van door er ook roodbaars (een stevige vissoort) aan toe te voegen. Roodbaars kun je ook vervangen door kabeljauw of tilapia, hoewel die laatste iets minder stevig is en dus uit elkaar kan vallen.
Ingrediënten romige spinazie
(Voor 2 personen als hoofdgerecht)
1 teentje knoflook, in stukjes
1 ui, gesnipperd
200 gram spinazie
150 ml room
100 gram paddenstoelen, in kleine reepjes
100 gram witte bonen (in blik)
200 gram roodbaarsfilet
Kruiden:
1 tl peterselie
1 tl gemberpoeder
1 takje salie, in stukjes gescheurd
Bereidingswijze romige spinazie met vis
Maak eerst de spinazie. Verhit een flinke scheut olijfolie in een koekenpan. Fruit de gesnipperde ui en stukjes knoflook aan in de koekenpan. Voeg de reepjes paddenstoel toe. Voeg de kruiden toe: peterselie, gemberpoeder, salie. Roer door.
Na een minuut of 5 (of als de paddenstoelen gaar zijn) voeg je de (uitgelekte) witte bonen toe. Schep om. Voeg de spinazie toe. Schep om.
Roer de room door het mengsel. Tip: door een deel van de witte bonen kapot te drukken (bv. met een spatel, tijdens het roeren) wordt de roomsaus iets dikker. Breng op smaak met een flinke snuf zout en peper. Laat staan.
Bak nu de vis. Bestrooi de filets met zout en peper. Verhit een scheutje olie in een koekenpan. Bak de vis gaar, een minuut of 3 per kant.
Schep de vis in de pan met de romige spinazie. Om te serveren zet je gewoon de hele pan op tafel. Geef er witte rijst bij, plus een paar schijfjes citroen.
Eet smakelijk!
Wist je dat jij, als Foodness lezer, ook recepten kunt toevoegen aan de database? Klik hier om jouw recept te uploaden, en geef het eeuwige roem!
INGREDIËNTEN
-
Knoflook 1 teentje, gesnipperd
-
Ui 1 stuks, gesnipperd
-
Spinazie 200 gram
-
Room 150 milliliter
-
Paddenstoelenmelange 100 gram, in kleine reepjes
-
Witte bonen 100 gram (in blik, uitgelekt)
-
Roodbaars 200 gram
Kruiden
-
Peterselie 1 theelepel
-
Gemberpoeder 1 theelepel
-
Salie 6-8 blaadjes, in stukjes gescheurd

Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
Inloggen Via Social
Inloggen met wachtwoord
Nog geen reacties