logo
100614123043R86Image.jpg
INGREDIËNTEN

Rösti’s zijn zo lekker, maar echte koolhydraatbommetjes! Je kunt ze natuurlijk iets gezonder maken door zoete aardappel te gebruiken in plaats van normale aardappels, maar je kunt ook een groot deel van de aardappel vervangen door witte kool, zoals Collecting Memoriess dat doet. Je kunt eventueel ook gewone bloem (liefst volkoren!) gebruiken in plaats van speltbloem.

 

Wisten jullie trouwens dat witte kool gebruikt wordt voor het maken van zuurkool? Witte kool wordt gewoon gekweekt in Nederland, dus je hoeft je niet schuldig te voelen tegenover meneer milieu, en het is ook nog eens niet duur! Let er bij het kopen vooral op dat de kool stevig aanvoelt. 

Pulseer de kool, aardappels en ui in een keukenmachine tot ze fijngehakt zijn. Knijp ze hierna nog even uit, zodat deze ingrediënten geen extra vocht toevoegen aan je rösti. Als je geen keukenmachine hebt, kun je alles natuurlijk ook met een koksmes fijnsnijden, of zelfs met een grove rasp raspen.

 

Klop in een grote mengkom de eieren los en voeg hier de kool, aardappels en ui aan toe. Knijp het teentje knoflook hierin uit, en voeg de bloem toe. Voeg naar smaak peper, zout en chilipoeder toe. Meng het geheel door elkaar, zodat het goed vermengd is tot een beslagje.

 

Verhit olie in een koekenpan. Schep twee eetlepels van het beslag in de pan en druk dit een beetje plat. Zodra de onderkant gaar is kun je je rösti omscheppen. Bak de rösti tot hij goudbruin is aan beide kanten.

 

Eet smakelijk!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties