logo
RECEPT

Roti met kip en sperziebonen uit de Allerhande Box

220915003507rotiimage.jpg
INGREDIËNTEN

Naast mijn zalmpasta met broccoli-kappertjessaus van vorige week maakte ik ook het roti recept uit de Allerhandebox die ik vorige week bestelde. Hoewel ik het doorgaans juist leuk vind om boodschappen te doen en na te denken over mijn eten of de gerechten die ik ga maken, ben ik ook weleens lui. Sterker nog: vaak. Soms eet ik dan kwark met fruit en noten als avondeten (moet kunnen!) maar drie keer per dag kwark met fruit eten is natuurlijk niet echt een gevarieerd voedingspatroon. Lang leve foodboxen zoals de Allerhandebox: gezonde, verse producten inclusief makkelijke recepten. Je hoeft de deur niet meer uit want letterlijk álles, van sladressing tot specerijenmengsels tot verse kip tot roti’s; het zit in de box.

allerhande, box, test, roti, foodness

Roti: alles in huis!

Dat is prettig voor een foodblogger zoals ik. Als je namelijk kookt en eet als ‘beroep’ en weleens een dagje vrij wilt, heb je een probleem. Je kunt moeilijk een dag niet eten, en aangezien ik geen chef in huis heb wonen moet ik toch echt zelf maken. Maar goed, genoeg gezeurd, want ik heb de allerleukste baan ter wereld. Terug naar de Allerhande Box, waarin naast hamburgers met cole slaw en fusilli met zalm en broccolisaus ook de ingrediënten zaten voor deze roti kip met sperziebonen.

roti, recept, allerhande, box, foodbox, foodness, kip, sperziebonen, review

Ingrediënten roti

Kipdijfilet, 2 stuks (150-200 gram)
Tomaat, 1 stuks in blokjes
Aardappel, 150 gram
Uien, 1 stuks, gesnipperd
Knoflook, 2 tenen, in plakjes
Currypoeder, 2 eetlepels (of 1 zakje curry madras by Jonnie Boer)
Chili peper, 1/2 stuks
Eieren, 2 stuks
Roti tortilla, 2 stuks
Sperziebonen, 200 gram

allerhande, box, food box, roti, foodness, claartje, review

Bereidingswijze roti met kip

Schil de aardappelen indien gewenst, en snijd ze in kleine blokjes van ongeveer 2 centimeter.

Verhit een klein beetje olie in een pan met een dikke bodem en fruit de ui, knoflook en de curry madras. Voeg na twee minuten de kip toe en bak nog drie minuten. Voeg vervolgens de blokjes aardappel toe, inclusief 50 milliliter water, en breng aan de kook.

Was de tomaat en snijd ‘m in blokjes. Was ook de peper en snijd deze in kleine reepjes. Pas op: daarna niet in je ogen wrijven! Voor een minder pittig gerecht verwijder je de zaadjes en zaadlijsten; die zijn het meest pittig. Voeg de tomaat en peper toe aan de kip en laat 15 minuten pruttelen. Breng indien gewenst op smaak met zout en peper.

Kook de boontjes in 8 minuten gaar in een pan met ruim kokend water. Voeg na 2 minuten kooktijd de eieren toe aan de pan. Als de boontjes 8 en de eieren 6 minuten gekookt hebben giet je alles af. Laat de eieren schrikken en pel ze.

Verhit de roti’s een paar seconden in de magnetron, of bak ze zo’n 20 seconden per kant in een droge koekenpan om ze op te warmen. Schep het kipmengsel op de pannenkoeken, en verdeel ook de boontjes en de eieren erover.

Eet smakelijk!

 

– Dit is een advertorial voor de Allerhandebox, wat betekent dat het een gesponsord artikel is. Dat verandert verder niets: mijn mening blijft ongezouten, de inhoud blijft oprecht. – 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties