logo
RECEPT

Roze mug cake met bietjes en roze saus

160815095011mugcakeimage.png
INGREDIËNTEN
Voor de saus

Hoewel de Gay Pride alweer een paar weken geleden plaatsvond, vier ik de herinnering aan mijn fabuleuze boottochtje in de optocht met de boot van Girlslove2travel nog steeds graag met een roze ontbijtje. Roze, maar gezond. Je raspt namelijk bietjes door het beslag voor de mug cake, zodat die meteen een beetje groente bevat. Hallo extra voedingsstoffen en vezels!

 

De ‘saus’ bij deze mug cake is eigenlijk geen saus, maar de nieuwe Pur Enjoy van Alpro; een plantaardige variatie op drinkyoghurt waarvan je het beste even een genietmomentje kunt maken volgens Alpro. Om dat te onderstrepen nodigden ze me uit om een nachtje in een boomhut te slapen, waarna ik de volgende ochtend gewekt werd met een Pur Enjoy ontbijtje. Kijk, zo zag mijn boomhut eruit (oh ja, en zo zie ik er dus uit wanneer ik halloumi spiesjes probeer te barbecuen…):

 

Alpro, pur enjoy, boomhut, barbecue, yoghurt drink, camping, foodness, claartje

 

Hoewel we gewoon zaten in Almere, op camping Waterhout, waanden vriendinnetje Eva en ik ons echt even een overnachting lang in Zuid-Frankrijk. Heerlijk! En het leuke is: Jij kunt ook een overnachting in deze boomnut winnen! Kijk hier voor meer info.

 

Alpro, pur enjoy, boomhut, barbecue, yoghurt drink, camping, foodness, claartje

Meng alle ingrediënten voor de mug cake door elkaar. Zelf doe ik het meestal in de blender, maar je kunt ook een staafmixer gebruiken, of goed prakken en klutsen met een vork. Hoe fijner je de biet raspt, hoe fijner de structuur van je mug cake wordt. Houd je juist wel van grovere stukken, rasp de biet dan minder fijn.

 

Vet een kopje in met kokosolie.

 

Giet het beslag in het kopje en bak je mug cake 1 minuut en 20 seconden in de magnetron (900 Watt). Check of het binnenste al goed is; als het nog vloeibaar is moet je de mug cake nog 10 of 20 seconden langer laten garen.

 

Schep de saus erover. Klaar!

 

Liever niet in de magnetron? Zet je kopje dan in een voorverwarmde oven op 200 graden Celsius. Na 15-20 minuten is je mug cake klaar. 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties