logo
RECEPT

Roze pizza met geitenkaas & asperges

roze pizza
INGREDIËNTEN
Voor de pizza
Pizza topping

Zet het in je agenda: vandaag (9 februari) is het officieel Pizza Day! Dat betekent dat je met een gerust hart drie keer per dag pizza kunt eten. Als ontbijt, als lunch en als avondeten. Hoezee!

Voor deze roze pizza kun je zelf pizzadeeg maken – in dit recept zie je hoe je dat doet, volgens Italiaans recept. Om zo’n mooie roze kleur te krijgen vervang je 100 milliliter van de 750 milliliter warm water uit dit recept door bietensap. Zo doen we het ook in Italië tijdens de Yoga & Food Retreat die ik daar organiseer, en het werkt altijd heel goed!

Mocht je meer het type zijn dat houdt van gemak, dan kun je natuurlijk een pizzabodem kopen in de supermarkt en die zelf beleggen. Om te ontdekken wat voor pizza persoon jij bent kun je nu een heuse pizza test doen op pickyourpizza.nl. Zo kom je erachter of je een healthy freak, klassieker, bulker of een DIY’er bent. Ik ben een – je verwacht het niet voor een foodblogger – DIY’er 😉

Pssst: als je de test doet krijg je 25% korting krijgt op een verse pizza naar keuze bij Albert Heijn. Da’s aardig, nietwaar? Je moet er wel snel bij zijn, want deze korting geldt alleen van 8 – 14 februari 2021.

world pizza day

Nodig voor deze roze pizza

1 portie pizzadeeg, waarvan je 100 ml. van het water vervangt door bietensap
75 gram zachte geitenkaas
8 halfgedroogde tomaatjes
5 groene asperges
1 eetlepel balsamico-azijn
1/2 lente-ui, in ringetjes
75 gram crème fraîche
zout en peper

Bereidingswijze pizza

Maak pizzadeeg volgens dit recept. Vorm er een mooie ronde pizzavorm van (of twee kleintjes, zodat ze extra knapperig worden).

Verwarm de oven voor op 240 graden Celsius. Indien mogelijk zet je de oven op onderwarmte, zodat de pizzabodem goed heet en crispy wordt.

Bestrijk de pizzabodem met de crème fraîche. Bestrooi met een snuf zout & peper. Een drupje citroensap kan ook lekker zijn!
Was de lente-ui en de asperges. Snijd de onderste 2 centimeter van de asperges af, die is hard en niet lekker.
Verdeel de in ringetjes gesneden lente-ui over de pizza, samen met de plukjes zachte geitenkaas. Doe hetzelfde met de half gedroogde tomaatjes en de asperges.

Bak de pizza in 10-15 minuten gaar in de hete oven. De precieze baktijd hangt af van je oven en de grootte van je pizza. In mijn oven had deze pizza zeker 15 minuten nodig!

Vlak voor het serveren sprenkel je de balsamico-azijn over de pizza. Tip: rasp er beetje parmezaanse kaas over. Yum!

Eet smakelijk.

pizza dag recept

– Dit artikel is gemaakt ter promotie van de verse pizza’s van Albert Heijn –

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties