
INGREDIËNTEN
-
Witte rijst 250 gram
-
Water 350 milliliter
-
Rijstazijn 3 eetlepels
-
Honing 1 theelepel
-
Avocado 1/2 stuks
-
Zalm 50 gram (evt. gerookt)
-
Komkommer 1/4 stuks
-
Nori vellen 8 vellen (liefst in het roze!)
Weten jullie nog dat ik een sushitaart maakte? Toen ik die op tafel zette wist ik dat ik mijn hele leven sushi zal blijven eten, in alle mogelijk vormen en kleurtjes die ik kan bedenken. Toen er een berichtje van Oriental Webshop in mijn mailbox belandde over roze sushivellen – wacht, even terugspoelen; inderdaad, róze sushivellen! – wist ik dat ik die uit moest proberen. Deze sushivellen zijn gemaakt van soja en verkrijgbaar in pastelkleuren roze, oranje en groen. Zo gezegd, zo gedaan!
Met dit recept maak je 6-8 rollen sushi, genoeg voor 3-4 personen. In echte sushi gaat hele verse rauwe vis, maar die had ik niet voor handen. Rauwe of gerookte zalm, gerookte makreel, of bijvoorbeeld een in reepjes gesneden omelet werken ook prima. In plaats van vis gebruikte ik nu reepjes paprika, die je ook op de foto ziet. Omdat sushi rollen een handeling is die je even onder de knie moet krijgen, heb ik er een stappenplan in foto’s bij gedaan.
Bereidingswijze
Kook de sushirijst gaar in 350 milliliter water. Verwarm in klein steelpannetje de rijstazijn enigszins, zodat je de honing en het zout erin kunt oplossen. Laat de rijst afkoelen en roer het rijstazijn-honing-zout door de rijst.
Snijd de gerookte zalm, komkommer en avocado in dunne reepjes, zodat je ze straks goed in de sushirollen kunt verwerken.
Leg een vel zeewier of roze sojavel op een matje van bamboe. Schep er een paar eetlepels rijst op en druk aan.
Leg de groenten en vis op de rijst. Ik gebruikte paprika omdat ik geen vis had, maar als je zalm gebruikt leg je die er op.
Gebruik het matje om de sushi op te rollen. Dit is de lastigste stap. Je moet de rijst voldoende aanduwen om te zorgen dat er geen lucht tussen de rol zit, maar niet zo hard duwen dat je de rijst uit de rol duwt.
Plak het buitenste randje van het vel vast, door je vingers in een beetje water te dopen en daarmee over het vel te strijken. Nu is je sushirol klaar!
Gebruikt een scherp mes om de sushi in stukjes te snijden. Tip: als je het mes even afspoelt met water na elke snijbeweging krijg je je sushi het mooist gesneden.
Serveer met sojasaus, wasabi en gember. Eet smakelijk!
INGREDIËNTEN
-
Witte rijst 250 gram
-
Water 350 milliliter
-
Rijstazijn 3 eetlepels
-
Honing 1 theelepel
-
Avocado 1/2 stuks
-
Zalm 50 gram (evt. gerookt)
-
Komkommer 1/4 stuks
-
Nori vellen 8 vellen (liefst in het roze!)

Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
Inloggen Via Social
Inloggen met wachtwoord
Nog geen reacties