logo
300414102356E68Image.jpg
INGREDIËNTEN

Met salades kun je ook eindeloos variëren, dat laat Simple Craves and Olive Oil zien. Deze salade maken we met grapefruit en munt, een heerlijk frisse combinatie. We gebruiken de dressing die bij het recept wordt genoemd, maar hier kun je ook eindeloos mee variëren. Probeer deze dressing eens, die doet namelijk graag een dansje met de grapefruit in deze salade.

Doe grapefruitsap, citroensap, gember en 4-5 hele muntblaadjes in een mengkom en roer goed door. Breng op smaak met zout en peper. Laat de dressing minimaal 15 minuten staan om de smaken goed samen te laten komen. Als je de dressing gaat gebruiken kun je de munt blaadjes laten zitten (ze hebben hun smaak al grotendeels af gegeven) of eruit halen.

 

Schil de grapefruit en snijd in partjes. De grapefruit kun je heel gemakkelijk schoonmaken zoals Claartje in deze video laat zien.

 

 Snijd de munt fijn en snijd je komkommer in plakjes.

 

Hak de walnoten grof en rooster ze even in een droge koekenpan voor extra smaak. Blijf er wel bij staan, ze verbranden snel!

 

Verdeel de rucola over het bord en verdeel de munt, grapefruit, komkommer en walnoten erover.

 

Sprenkel tenslotte de dressing over de salade. Je kunt de blaadjes uit de dressing halen of er in laten zitten, net wat je lekker vindt.

 

Eet smakelijk!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties