
INGREDIËNTEN
-
Courgette 1 stuks, in plakken gesneden
-
Rucola 75 gram
-
Geitenkaas 75 gram
-
Pijnboompitten 2 eetlepels
-
Granaatappelpitten 3 eetlepels
-
Balsamicoazijn 1 eetlepel
-
Olijfolie 2 eetlepels
Het is misschien wel mijn allerlievelingste lievelingssalade: salade geitenkaas. Inmiddels heb ik al een miljoen variaties van deze salade gemaakt, maar om de een of andere reden deel ik die niet zo vaak op mijn blog. Tot een vriendin me vertelde dat ze juist de simpele variaties op deze klassieker graag wilde leren. Nou vooruit, hierbij!
Bereidingswijze salade geitenkaas
(voor 1 portie)
Grill de plakken courgette gaar in een grillpan of in een grillijzer. Ze zijn klaar als ze mooie bruin verkleurde grillstreepjes hebben gekregen.
Klop de balsamico en olijfolie door elkaar tot een dressing. Voeg nog een snufje zout en peper toe, en eventueel wat honing.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan, tot ze goudbruin zijn verkleurd. Let op: dat gaat ineens heel snel, dus zorg dat ze niet verbranden!
Verdeel de sla over je bord. Schik de gegrilde courgette erover; als het niet op je bord past (zoals bij mij), maar dan een extra bordje voor de gegrilde groenten. Groenten heb je nooit genoeg!
Verdeel de geitenkaas, granaatappelpitjes en pijnboompitjes over de salade.
Sprenkel de dressing erover. Enjoy!
INGREDIËNTEN
-
Courgette 1 stuks, in plakken gesneden
-
Rucola 75 gram
-
Geitenkaas 75 gram
-
Pijnboompitten 2 eetlepels
-
Granaatappelpitten 3 eetlepels
-
Balsamicoazijn 1 eetlepel
-
Olijfolie 2 eetlepels

Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
Inloggen Via Social
Inloggen met wachtwoord
Nog geen reacties