
INGREDIËNTEN
-
Eieren 1 stuks
-
Pijnboompitten eetlepel
-
Radijs 3 stuks
-
Witte asperges 4 stuks
-
Gerookte zalm 100 gram
-
Gemengde sla ruime hand
-
Tomaat 2 kleine
-
Sinaasappelsap 60 milliliter
-
Olijfolie 80 milliliter
-
Witte wijnazijn 60 milliliter
-
Mosterd 1 eetlepel
-
Zout naar smaak
-
Zwarte peper naar smaak
Jaaaaa, het aspergeseizoen is bijna hier! Asperges zijn echt een superfood van Moeder Natuur. Ze bevatten, zoals de meeste groente, veel voedingsvezels en vitamines. Ook bevatten asperges het antioxidant "glutathion". Uhm what? Hier komt het op neer: In de vorm van GSH beschermt glutathion je lichaam tegen schadelijke vrije radicalen, samen met andere antioxidanten. Deze komen bij iedereen vrij tijdens de ademhaling en als gevolge van onder andere stress. Lekker asperges blijven eten dus, met behulp van dit recept van Claudia!
Kook of pocheer het ei, op de manier waarop jij je eitje het lekkerst vindt.
Bak de pijnboompitjes in een droge koekenpan totdat ze een bruin kleurtje krijgen. Houd ze in de gaten, want eenmaal bruin branden ze snel aan!
Verdeel de sla over een bord en leg de radijsjes, gekookte asperges, tomaten, reepjes gerookte zalm en het eitje hier bovenop.
Meng de ingrediënten voor de dressing.
Besprenkel de pijnboompitjes over de salade en schep een ruime lepel van de friszure dressing.
YUM!
INGREDIËNTEN
-
Eieren 1 stuks
-
Pijnboompitten eetlepel
-
Radijs 3 stuks
-
Witte asperges 4 stuks
-
Gerookte zalm 100 gram
-
Gemengde sla ruime hand
-
Tomaat 2 kleine
-
Sinaasappelsap 60 milliliter
-
Olijfolie 80 milliliter
-
Witte wijnazijn 60 milliliter
-
Mosterd 1 eetlepel
-
Zout naar smaak
-
Zwarte peper naar smaak

Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
Inloggen Via Social
Inloggen met wachtwoord
Nog geen reacties