INGREDIËNTEN
-
Courgette 1 stuks
-
Boerenkool 3 handjes
Voor de dressing
-
Avocado 1/2 stuks
-
Extra vierge olijfolie 3 eetlepels
-
Sojayoghurt 75 milliliter
-
Knoflook 1 teentje
-
Basilicum 3 takjes
-
Citroensap 1 eetlepel
Ter garnering
-
Blauwe bessen 3 eetlepels
-
Gedroogde cranberry 1 eetlepel
Een speciale vermelding gaat uit naar de dressing van deze salade. Gemaakt van hoofdzakelijk yoghurt, avocado en olie is dit DE. LEKKERSTE. DRESSING. OOIT. Vind ik zelf tenminste. Ik denk dat ik het voortaan ook al bearnaisesaus ga serveren bij gepocheerde eieren, als pastasaus ga proberen, of als dip bij nacho’s en/of rauwkost serveer. Dit recept is goed voor 2-3 personen.
Daarnaast zit er boerenkool in de salade; de meest Hollandse superfood die er is. Omdat veel mensen bij boerenkool toch nog vaak denken aan stamppot pleit ik bij deze voor een rentree van boerenkool als basis voor een salade. Mocht zo’n volwassen en redelijk stug boerenkoolblad niet je smaak zijn (ik geef toe, daar moet je even aan wennen als je ijsbergsla gewend bent) dan moet je de baby variant van boerenkool eens proberen. Dat is gewoon te koop in de supermarkt, o.a. bij Albert Heijn, en is net wat frisser en lichter dan ‘volwassen’ boerenkool. En dus bijzonder goed te gebruiken in een salade!
In deze salade combineer ik baby boerenkool met freekeh. Dat laatste is een variatie op tarwe. Hoewel de halve wereldbevolking ineens allergisch lijkt te zijn voor gluten is er dus echt helemaal niets mis met tarwe. Eet alleen niet elke dag dezelfde variant (diezelfde boterham/witte pasta), maar varieer lekker met verschillende soorten granen zodat je meer verschillende voedingsstoffen binnen krijgt!
Bereidingswijze salade met freekeh
Laat freekeh 15 minuten koken in 1 liter water met een snufje zout. Giet af indien nodig en laat even staan met het deksel op de pan.
Grill de courgette in een grillpan of met een grillijzer – je hebt geen olie nodig.
Maak de dressing. Doe alle ingrediënten voor de dressing in een beker of in een ander klein maar hoog bakje waar de staafmixer goed in past. Meng de ingrediënten tot je een dikke romige pasta hebt met de structuur van dunne mayonaise. Heb je de dressing liever nog dunner? Voeg dan wat meer yoghurt toe.
Verdeel de sla / boerenkool over twee borden, samen met de courgette en freekeh.
Verdeel de dressing over de twee borden. Maak het af met wat blauwe bessen en cranberry’s – hoewel bijvoorbeeld partjes appel en noten het ook heel goed doen!
INGREDIËNTEN
-
Courgette 1 stuks
-
Boerenkool 3 handjes
Voor de dressing
-
Avocado 1/2 stuks
-
Extra vierge olijfolie 3 eetlepels
-
Sojayoghurt 75 milliliter
-
Knoflook 1 teentje
-
Basilicum 3 takjes
-
Citroensap 1 eetlepel
Ter garnering
-
Blauwe bessen 3 eetlepels
-
Gedroogde cranberry 1 eetlepel
Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje
REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
Inloggen Via Social
Inloggen met wachtwoord
Nog geen reacties