logo
RECEPT

Salade met gegrilde venkel, geitenkaas en passievrucht

Salade met gegrilde venkel, geitenkaas en passievrucht
INGREDIËNTEN

Een zomerse salade, dankzij de passievrucht. Want passievrucht en geitenkaas gaan wonderwel samen. En venkel, oh boy… Venkel is tegenwoordig een van mijn lievelingsgroenten. Het heeft een lichte anijs-achtige smaak, die nóg beter naar voren komt als je de venkel kort op de grill legt. Even in reepjes snijden, bestrijken met wat olijfolie en een paar minuten op de grill leggen, tot de reepjes lichte grillstreepjes beginnen te krijgen. Je kunt venkel overigens ook heel goed rauw eten, maar omdat ik zelf snel last van mijn darmen krijg van rauwe groenten kies ik meestal voor beetgaar grillen.

Nog een tip voor de passievrucht: eet een passievrucht pas als de schil gerimpeld is. Dan is-ie rijp, en lekker zoet! Met dit recept maak je twee porties, goed als lunch of licht hoofd- of bijgerecht.

Salade met gegrilde venkel, geitenkaas en passievrucht

Bereidingswijze salade met gegrilde venkel

(voor 2 porties)

Snijd de venkel in reepjes.

Bestrijk de venkelreepjes licht met olijfolie en grill ze in 3-5 minuten beetgaar in een grillpan of met een grill-ijzer.

Snijd de romaine sla in de lengte doormidden. Was de sla en sla hem droog. (Dit is de leukste zin uit het hele recept :p)

Verdeel de sla over de twee borden.

Ik heb zelf een fles met een spray-tuitje waarmee ik mijn balsamico-azijn over de sla kan verstuiven. Heb je dat niet, sprenkel dan een theelepel balsamico-azijn over elk bord. Eventueel kun je de azijn eerst nog mengen met een eetlepel olijfolie en een drupje honing – wat je zelf het lekkerst vindt.

Verdeel de gegrilde venkel over de sla. Verbrokkel de zachte geitenkaas erover. Verdeel ook de noten en rozijnen over de salade.

Snijd de passievrucht doormidden. Schep met een lepel de pitjes eruit, en verdeel die over een bord met salade. Herhaal bij het andere bord.

Eet smakelijk!

Salade met gegrilde venkel, geitenkaas en passievrucht

SPECIAL FOODDEALS
REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties