logo
RECEPT

Salade met gekruide kipdijfilet met geitenkaas en appel

Salade met gekruide kipdijfilet met geitenkaas en appel
INGREDIËNTEN

Wanneer je een kruidenmix ‘Marineer je gek’ noemt, dan heb je mijn aandacht. In de Healthbox van deze maand (je kunt ‘m nu nog bestellen; er zijn er op het moment van schrijven nog 40 over!) zit deze mix, bedacht door mede-foodie Green Gypsy. Niet alleen zitten de kruidenmixen in té leuke blikjes, ze zijn ook nog eens ‘clean’, dus zonder rotzooi als overbodige E-nummers en kunstmatige smaakversterkers. Kruiden, kruiden en nog eens kruiden. Ze zijn overigens ook te koop via greengypsy.nl. Aanrader!

Voor dit recept wreef ik twee kipdijfilets in met het kruidenmengsel ‘Marineer je gek’, en legde ik die daarna een paar minuten op de grill. Mijn grill heeft aan beide zijden een heet ijzer (zoals een tosti-apparaat), dus dan gaart je kip dubbel zo snel als wanneer je een enkelzijdige grill gebruikt (zoals een grillpan). Houd daar rekening mee!

Salade met gekruide kipdijfilet met geitenkaas en appel

Bereidingswijze gekruide kipdijfilet

Wrijf de kipdijfilets in met het kruidenmengsel. Leg ze vervolgens op een voorverwarmde grill. Bak de kip tot hij doorbakken is. Op een enkelzijdige grill of in een grillpan duurt dan 6-8 minuten per kant.

Was de sla en verdeel de bladeren mooi over een bord.

Snijd de appel en tomaat in plakjes en stukjes. Verdeel over de sla.

Snijd de gegrilde kip in plakjes. Leg de kipdijfilets op de sla.

Verkruimel de geitenkaas met je vingers over de sla en de kip.

Maak het af met een paar drupjes honing en balsamicocreme.

Enjoy!

Salade met gekruide kipdijfilet met geitenkaas en appel

Wist je dat je ook zelf een recept kunt uploaden op Foodness.nl? Upload hier de foto en de bereidingswijze. Na een snelle check door mij persoonlijk, zal je recept online komen op Foodness.nl. De leukste recepten met de mooiste foto’s krijgen bovendien een eervolle vermelding op Facebook en/of Instagram!

SPECIAL FOODDEALS
REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties