logo
RECEPT

Salade met geroosterde aardpeer (topanimboer) met chorizo

111214130119aardpeerimage.jpg
INGREDIËNTEN

Hoewel 'vergeten groenten' tegenwoordig meer aandacht krijgen dan alle andere groenten weet toch niet iedereen hoe ze met bepaalde exemplaren uit de voeten kunnen. De aardpeer is er zo een. Deze knol wordt ook wel topanimboer of knolzonnebloem genoemd en heeft een licht zoetige smaak. Aardpeer bevat bovendien calcium, ijzer en natrium en vitamine B8. In de koelkast kun je aardperen ongeveer een week bewaren. 

 

Voor deze salade rooster je de aardpeer in de oven, samen met de chorizo. Het vet dat uit de chorizo druipt bevat veel smaak, dus het is extra lekker om daar de aardpeer in te roosteren! Dit recept is voldoende voor twee personen als hoofdgerecht, of voor vier personen als bijgerecht.

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. 

 

Schil de aardpeer en snijd hem in plakken of stukken. Het is een rotklusje, wees gewaarschuwd! Probeer te zorgen dat alle stukken ongeveer even groot en dik zijn, zodat ze straks gelijkmatig garen in de oven. 

 

Leg de stukken aardpeer op een met bakpapier beklede ovenschaal. Verdeel de stukjes chorizo erover. Schuif de bakplaat in de oven en laat 25 minuten bakken in de oven op 200 graden Celsius. Schep halverwege een keer om.

 

Verdeel de eikenbladsla en de jonge spinazie over twee borden, of schep het in een grote bak als je het liever als één portie serveert. Schep het aardpeer-chorizomengsel erop. Omdat de chorizo zoveel vet verliest is een dressing eigenlijk niet nodig, noch extra peper en zout. Makkelijk he?

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties