
INGREDIËNTEN
-
Mango 1/4 stuks
-
Eikenbladsla 2 handjes
-
Amandelen 2 eetlepels
-
Spek 3 plakjes
-
Gegrilde paprika 1 stuks
Voor de dressing
-
Olijfolie 2 eetlepels
-
Chilivlokken 1 theelepel
-
Sinaasappelsap 2 eetlepels
-
Zeezout snufje
Een verrassend lekkere dressing maken? Gebruik eens (gepureerd) fruit, of bijvoorbeeld appelsap! In deze salade combineer ik olijfolie, appelsap en wat chillivlokken tot een zoet-pittige dressing, die wonderwel werkt met de mango. Wat reepjes zout spek erbij, een paar amandelen (of ook lekker: pistachenootjes)… Hmm!
Met dit recept maak je een salade voor 1 persoon. Tip: verdubbel de hoeveelheden en maak meteen een lunchsalade voor morgen of overmorgen. Gewoon alle ingrediënten behalve de sla en de dressing bewaren in een potje in de koelkast, en de sla en dressing erdoorheen mengen vlak voordat je de salade gaat eten!
Bak het spek uit in een droge koekenpan, tot de reepjes knapperig zijn. Laat even uitlekken op een keukenpapiertje en houd apart.
Grill de paprika in een grillpan of onder een tosti-ijzer. Als ze mooie grillstreepjes hebben zijn de paprika’s klaar.
Snijd de mango in kleine blokjes – kijk in deze video hoe dat moet.
Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar.
Verdeel de salade over een bord. Schik paprika, mango, spek en amandelen erop, en besprenkel met de dressing.
Voila!
INGREDIËNTEN
-
Mango 1/4 stuks
-
Eikenbladsla 2 handjes
-
Amandelen 2 eetlepels
-
Spek 3 plakjes
-
Gegrilde paprika 1 stuks
Voor de dressing
-
Olijfolie 2 eetlepels
-
Chilivlokken 1 theelepel
-
Sinaasappelsap 2 eetlepels
-
Zeezout snufje

Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
Inloggen Via Social
Inloggen met wachtwoord
Nog geen reacties