Salade met zoete aardappel, spinazie, walnoten en granaatappelpitten
INGREDIËNTEN
-
Zoete aardappel 2 stuks
-
Spinazie 150 gram
-
Walnoten 50 gram
-
Dadels 6 stuks
-
Granaatappelpitten 100 gram
Wie niet veganistisch of lactosevrij eet kan zachte geitenkaas of feta toevoegen aan deze salade. Zelf ben ik meestal te lui om de pitten uit een granaatappel te halen, dus koop ik de kant-en-klare versie. Minder rotzooi. Wie wel zelf aan de slag gaat kan in deze video zien wat de beste manier is pitten uit een granaatappel te verwijderen.
De hoeveelheden in dit recept zijn voldoende voor een hoofdgerecht voor twee personen.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius.
Boen de zoete aardappels goed schoon maar laat de schil zitten. Snijd ze in partjes. Hussel ze om met een fikse scheut olijfolie, spreid uit over een met bakpapier beklede ovenplaat en rooster ze in 20 minuten gaar.
Ontpit de dadels als dat nodig is en snijd ze in de lengte door de helft.
Verdeel de spinazie over de twee borden. Schik de geroosterde zoete aardappel erop (bestrooi ze snel met een klein beetje zeezout) en strooi de walnoten, dadels en granaatappelpitten erover.
Eet smakelijk!
INGREDIËNTEN
-
Zoete aardappel 2 stuks
-
Spinazie 150 gram
-
Walnoten 50 gram
-
Dadels 6 stuks
-
Granaatappelpitten 100 gram
Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje
REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
Inloggen Via Social
Inloggen met wachtwoord
Nog geen reacties