logo
311213112356E05Image.jpg
INGREDIËNTEN

Deze superfoodsalade van Camille Styles doet het goed tijdens de alternatieve superfoodmaand. De wát? Lees hier meer over de alternatieve superfoodmaand op Foodness! De salade bevat allemaal gezonde en lekkere ingrediënten. Handig als je je goede voornemens van dit jaar écht na wilt komen. De hoeveelheden in dit gerecht zijn genoeg als lunch voor 4 personen, of als hoofdgerecht voor 2-3 personen.

Verwarm de oven voor op 350 graden Celsius.

 

Kook de sperziebonen beetgaar in ongeveer 10 minuten en laat ze uitlekken.

 

Meng intussen in een kleine kom de olijfolie, knoflook, citroensap van 1 citroen, ½ theelepel rozemarijn, ½ theelepel tijm en een mespuntje zout. Schep de sperziebonen er doorheen en laat staan.

 

Halveer de cherrytomaatjes en schep ze om met een eetlepel olijfolie en een klein beetje zout. Verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze 15-20 minuten in de oven.

 

Snijd de aardappels in blokjes van ongeveer 4 bij 4 cm, doe ze samen met 1½ eetlepel gesneden rozemarijn, ½ eetlepel gesneden tijm en 2 eetlepels olijfolie in een kom. Voeg een beetje zeezout toe en schep het even om.

 

Leg de aardappeltjes op een met bakpapier beklede bakplaat en leg daar de uienringen bij. Smeer de uienringen ook een beetje in met olijfolie en strooi er wat zeezout overheen.

 

Rooster de aardappelen en uienringen voor 25-30 minuten tot ze gaar zijn. De aardappelen zijn het lekkerst als ze aan de buitenkant een beetje knapperig zijn.

 

Doe de rucola in en grote mengkom en doe de aardappeltjes daarbij. Schep het om zodat de rucola zacht en slap wordt.

 

Voeg de tomaten bij de sperzieboontjes en roer door zodat de sperzieboontjes door de tomaatjes worden opgewarmd.

 

Leg de rucola en aardappeltjes op de borden en leg daarbij de uien. Gebruik een schuimspaan om de tomaatjes en sperziebonen op de salade te scheppen.

 

Garneer de salade met de overige rozemarijn en tijm. De marinade van de sperziebonen kan als dressing worden gebruikt. Strooi naar smaak zout en peper over de salade heen.

 

Eet smakelijk!

 

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

  • Felipe Brewer says: 3rd nov 14 11:27 am

    Pretty! This has been a really wonderful post. Many thanks for providing these details.