logo
RECEPT

Salade van zalm met quinoa en peultjes

240515184008zalmquinoaimage.jpg
INGREDIËNTEN

Een pareltje van een recept, deze salade die je maakt met o.a. quinoa, avocado en rode ui, dacht ik zo. Een zeepareltje welteverstaan, want het belangrijkste ingrediënt in deze creatie van Daisy van Ilovehealth is zalm. Die kun je grillen, wokken of op de barbecue leggen, maar je kunt ‘m natuurlijk ook gewoon lekker in de oven bakken. Dit recept is goed voor één persoon als lunch of avondeten.

Let bij het bakken van vis altijd op dat je hem van het vuur of uit de oven haalt vlák voor hij gaar is; door de warmte gaart vis altijd nog even door en er is niet droeviger dan vis die te ver doorbakken is. Ik eet mijn vis het liefst als hij nog een heel klein beetje glazig is in het midden; dan is je vis of filet nog heerlijk sappig.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de zalmmoot in een ovenschaal (eerst even invetten!) en bestrooi met peper en zout. Zet zo’n 15 minuten in de oven, totdat de zalm bijna gaar is.

 

Kook in de tussentijd de quinoa zoals aangegeven op de verpakking. Giet af en zet apart.

 

Blancheer de peultjes 1 minuut in kokend water. Snijd de komkommer in de lengte doormidden en snijd er halve plakjes van. Versnipper de ui.

 

 

Meng de sla met de quinoa, peultjes, komkommer en rode ui door elkaar in een bak en schep vervolgens op een bord.

 

Pluk de zalmmoot met twee vorken uit elkaar zodat je stukjes krijgt. Verdeel dit over de salade.

 

Snijd de avocado in reepjes en besprenkel met een beetje citroensap zodat de avocado niet bruin verkleurd. Verdeel dit ook over de salade.

 

Lekker met wat zout en peper, plus een simpele dressing van citroensap (1 theelepel) en olijfolie (3 theelepels).

 

Enjoy!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties