INGREDIËNTEN
-
Romatomaten 6 grote
-
Uien 1/2, gesnipperd
-
Chili peper 1/2 stuks
-
Knoflook 1 teentje, fijngehakt
-
Limoensap 1 eetlepel
-
Olijfolie 2 eetlepels
-
Koriander 2 eetlepels, fijngehakt
Salsa is net als guacamole multi-inzetbaar. Het is lekker bij tortilla chips, bij gegrild vlees of gegrilde groenten zoals groene asperges. Salsa wordt ook vaak gebruikt in wraps of taco’s. Gewone supermarkttomaten hebben helaas vaak weinig smaak en bevatten vooral veel water, kies daarom voor Romatomaten. De hoeveelheid van de ingrediënten is genoeg voor een grote kom.
Snijd de peper open in de lengte en schraap met een mes de zaadjes eruit. Houd je van pittig? Laat de zaadjes dan zitten: die zorgen voor extra scherpte. Snijd de peper in smalle reepjes.
Meng de fijngesneden peper, knoflook en ui met de olijfolie en het limoensap en laat even marineren.
Snijd de zaden en zaadlijsten uit de tomaten, zodat je alleen het vruchtvlees overhoudt. Door het verwijderen van de zaden wordt de salsa minder waterig.
Meng de tomatenstukjes met de marinade en de koriander.
Eet smakelijk!
Je kunt deze salsa afgedekt nog 2 à 3 dagen bewaren in de koelkast.
INGREDIËNTEN
-
Romatomaten 6 grote
-
Uien 1/2, gesnipperd
-
Chili peper 1/2 stuks
-
Knoflook 1 teentje, fijngehakt
-
Limoensap 1 eetlepel
-
Olijfolie 2 eetlepels
-
Koriander 2 eetlepels, fijngehakt
Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje
REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
Inloggen Via Social
Inloggen met wachtwoord
Nog geen reacties