logo
RECEPT

Salted caramel espresso martini – cocktail o’clock!

Salted caramel espresso martini - cocktail o'clock!
INGREDIËNTEN

Het is denk ik mijn favoriete cocktail, naast de gin tonic en de Cosmopolitan. Ik heb het natuurlijk over de espresso martini. Onlangs proefde ik bij restaurant Envy in Amsterdam een variatie op de espresso martini, bedacht door koffiemerk Nespresso: de Salted Caramel Espresso Martini. Gemaakt met wodka, suiker siroop, Nespresso koffie, karamelsiroop en ijs. Plus, om het af te maken, wat bruine suiker op het randje van het cocktail glas. HEMELS. Onderdeel van de Nespresso Bespoke serie, waar nog meer fan-tas-tische cocktails toe behoren. Gaat dat proeven!

Salted caramel espresso martini - cocktail o'clock!

Ingrediënten espresso martini

(voor 1 glas)
Zie rechtsbovenaan de pagina!

Bereidingswijze espresso martini

Versier eerst een martiniglas (zoals je op de foto ziet) met een randje suiker. Dit doe je door het glas eerst nat te maken op de rand (bijvoorbeeld met een sponsje), en het daarna te dippen in een diep bord met bruine suiker.

 

TIP! Nog beter: gebruik bruine suiker én grof zout voor het suikerrandje op je glas, voor een optimale salted caramel espresso martini!
Meng de wodka, karamellikeur (of koffielikeur), suikersiroop en espresso in een shaker. Voeg er ook veel ijs aan toe, zodat je je cocktail koud kunt serveren! Voeg ook een klein snufje zout toe, als je durft.
Schenk de cocktail uit door een fijne zeef, zodat het ijs achterblijft in de zeef.
Garneer eventueel met drie koffieboontjes.
Cheers!
 Salted caramel espresso martini - cocktail o'clock!

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

  • Jo’s Daughter says: 18th mrt 18 1:37 pm

    Mmm lekker zeg 🙂