
INGREDIËNTEN
-
Kokosolie 3 eetlepels
-
Hazelnoten 3 eetlepels
-
Havervlokken 100 gram
-
Spelt 100 gram (speltvlokken)
-
Rozijnen 3 eetlepels
-
Salted caramel 3 eetlepels
-
Zout snufje
Als er iéts is dat alles lekkerder maakt, dan is dat gezouten karamel – om de een of andere reden beter bekend onder de Engelstalige benaming ‘salted caramel‘. Deze karamel kun je makkelijk zelf maken (kijk in dit recept hoe je zelf karamel maakt van gecondenseerde melk). Door er een snufje zout aan toe te voegen wordt het vanzelf gezouten karamel.
In principe maak je met dit recept 4-6 porties granola. Zelf doe ik er alleen meestal maximaal 3 ontbijtjes mee – salted caramel is zwaar verslavend. Wees gewaarschuwd!
Tip: Als je geen speltvlokken kunt vinden, dan kun je die ook gewoon vervangen door haver(mout)vlokken! Gebruik dan dus 200 gram havermout.
Bereidingswijze salted caramel granola
(voor 4-6 porties)
Meng alle ingrediënten door elkaar. De kokosolie is misschien hard (die stolt bij kamertemperatuur), maar als je de granola kneedt met je vingers mengt het prima met de rest van de ingrediënten.
Tip: je kunt de kokosolie eventueel ook van tevoren smelten in een steelpannetje.
Rooster de granola 10-15 minuten op 180 graden Celsius.
Laat afkoelen. Bewaar koel en droog, bijvoorbeeld in een luchtdichte pot.
INGREDIËNTEN
-
Kokosolie 3 eetlepels
-
Hazelnoten 3 eetlepels
-
Havervlokken 100 gram
-
Spelt 100 gram (speltvlokken)
-
Rozijnen 3 eetlepels
-
Salted caramel 3 eetlepels
-
Zout snufje

Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
Inloggen Via Social
Inloggen met wachtwoord
Nog geen reacties