logo
RECEPT

Salted caramel latte | O by Nespresso | Vegan

Salted caramel latte | O by Nespresso | Vegan - Foodness.nl
INGREDIËNTEN

Zoek je een verwennerij en kickstart in één? Dan zijn koffierecepten je beste vriend(in)! Zoals deze salted caramel latte, gemaakt met havermelk en karamelsiroop (dus volledig plantaardig). Ik maak ‘m ook weleens met dadelpasta met karamelsmaak in plaats van karamelsiroop, dat is ook heel erg lekker! Het belangrijkste bestanddeel van dit recept is natuurlijk de espresso. Ik gebruikte daarvoor mijn nieuwe huisgenoot – als je me volgt op Instagram heb je die waarschijnlijk al voorbij zien komen: O by Nespresso. Een super slick vormgegeven machine (kijk maar, is het geen plaatje?) die geen knoppen, toetsen of hendels meer heeft. De machine herkent zelf de koffiecapsules, en je kunt je perfecte kopje koffie verder customizen via de Nespresso app waar de machine ook mee in verbinding staat. Oh mensen, wat een technologie!

Extra spectaculair is dat de O by Nespresso nog niet op de markt is, maar dat er slechts 1000 exemplaren gemaakt zijn die in vijf landen door geselecteerde mensen getest worden. Gelukkige als ik ben, ben ik daar een van. #lovemyjob!
Wat vind ik ervan, mijn nieuwe huisgenoot O? Kan ik kort over zijn: ik wil hem niet meer kwijt. Nog los van het design waar ik echt heel erg lekker op ga, bevalt het me heel goed dat dit apparaat mijn capsules herkent aan hun kleur en materiaal en daar de perfecte zetmethode op afstemt. Mocht ik van mijn lievelingscapsule (de Colombia) een keer een lungo willen met extra veel water, dan stel ik dat in de app in op 160 milliliter water in plaats van 130 milliliter. Details, maar daar gaat het nu eenmaal om als je het hebt over jouw perfecte gepersonaliseerde kopje koffie.

Salted caramel latte | O by Nespresso | Vegan - Foodness.nl

Ingrediënten salted caramel latte

(Voor één glas)

100 milliliter havermelk
30 milliliter espresso (bv. Colombia espresso)
1 theelepel dadelpasta karamel of karamelsiroop
héél klein snufje zout

 

Bereidingswijze

Verwarm de havermelk in een pannetje of in de magnetron. Roer de dadelpasta en het kleine snufje zout erdoor, tot alles is opgelost.

Gebruik een melkopschuimer om de melk op te schuimen, voor een latte met een mooie schuimkraag.

Tip: heb je geen melkopschuimer? Je kunt het havermelkmengsel ook in de blender doen (of gebruik een staafmixer). Na ongeveer 30 sec hard blenden of mixen is je havermelk ook schuimig geworden!

Giet melk in een mooi glas of fijne koffiemok. Giet de espresso op de melk.

Garneer evt. met een snufje kaneelpoeder.

Enjoy!

Salted caramel latte | O by Nespresso | Vegan - Foodness.nl


Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Nespresso.

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties