INGREDIËNTEN
-
Scharfilet 250 gram (ik gebruikte 4 kleine filets)
-
Knolselderij 1 stuks
-
Parmaham 4 plakjes
-
Ui 1 stuks, gesnipperd
-
Knoflook 1 teentje, in plakjes
-
Bouillon(blokje) 1 stuks
-
Doperwten 150 gram (uit de diepvries)
-
Pijnboompitten 2 eetlepels
Stamppot, maar dan anders! Deze scharfilet in parmaham serveer je met een zelfgemaakte knolselderijpuree. Lekkerder wordt het niet hoor! Mocht je niet weten waar je scharfilet kunt kopen, dan kun je de vis ook vervangen door een andere witvis: schelvis, kabeljauw, pangasius, tilapia… Van mij mag het allemaal! Zelf probeer ik soms juist voor een iets minder gangbare vissoort te gaan, in het kader van het tegengaan van overbevissing enzo. Deze scharfilet zat ik in de Freshly Fish box die bij je thuis bezorgd wordt, met net even andere vissen dan het gemiddelde supermarktaanbod. Erbij een glas witte Rueda wijn, en mijn avond kan niet meer stuk!
Bekijk ook: Zelf maken: Vis kruidenmix voor kabeljauw
Ingrediënten scharfilet in parmaham
voor 2 personen, als hoofdgerecht
250 gram schatfilet (ik gebruikte 4 kleintjes)
1 knolselderij
4 plakjes parmaham
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, in plakjes
1 bouillonblokje
150 gram doperwtjes (uit de vriezer)
2 eetlepels pijnboompitjes
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Doe de erwtjes uit de diepvries in een kom en giet er heet water op, zodat ze ontdooien. Laat staan.
Schil de knolselderij en snijd hem in kleine blokjes. Ik snijd hem altijd eerst in dikke plakken, die ik vervolgens in kleine blokjes snijd.
Verhit een flinke scheut olie in een koekenpan.
Fruit de ui en de knoflook aan in de olie. Voeg de blokjes knolselderij toe en schep om. Bak ongeveer een minuutje.
Voeg water toe aan de pan tot de knolselderij net onder water staat. Doe het bouillonblokje erbij en roer door. Laat dit 15 minuten sudderen, zodat de knolselderij gaar kookt.
Maak intussen de vis klaar.
Bestrooi de scharfilet met een snufje peper.
Wikkel de visfilets in de plakken parmaham, zodat het mooie pakketjes worden.
Leg de vispakketjes op een vel bakpapier in de hete oven. Afhankelijk van de dikte van je filet zijn ze in 10 tot 15 minuten klaar. Mijn filets waren klein en dun, dan is 10 minuten echt voldoende!
Maak de knolselderijpuree af.
Giet het overtollige bouillonwater af. Pureer de knolselderij met een staafmixer. Een beetje grove puree is wel lekker (we maken geen babyvoeding, ten slotte).
Proef of de puree op smaak is. Schep de ontdooide doperwten erop (eerst even afgieten!). Voeg indien nodig wat extra zout en peper toe, of – mijn favoriet – een scheutje sojasaus. Soms is een kneepje citroensap ook heel erg lekker voor de smaakbalans!
Schep de knolselderijpuree op twee borden. Verdeel de vispakketjes over de borden. Bestrooi met de pijnboompitjes, die nog lekkerder zijn als je ze kort roostert in een droge koekenpan.
Eet smakelijk!
INGREDIËNTEN
-
Scharfilet 250 gram (ik gebruikte 4 kleine filets)
-
Knolselderij 1 stuks
-
Parmaham 4 plakjes
-
Ui 1 stuks, gesnipperd
-
Knoflook 1 teentje, in plakjes
-
Bouillon(blokje) 1 stuks
-
Doperwten 150 gram (uit de diepvries)
-
Pijnboompitten 2 eetlepels
Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje
REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
Inloggen Via Social
Inloggen met wachtwoord
Nog geen reacties