logo
RECEPT

Semi-healthy kater tosti met gegrilde aubergine, gerookte kip en sambal

kater tosti kopie
INGREDIËNTEN

Je suffe en bonkende hoofd (damn you, champagne!) vraagt op 1 januari om grof geschut. Na het drinken van alcohol schreeuwt je lichaam om vet – van bacon tot kaas tot patat-met. Wat voor mij ook heel goed werkt is wat ik zelf mijn shock therapie noem: een gember-limoen-peper shot uit de juicer, wat je zo’n schop onder je reet geeft dat je meteen weer fris en fruitig bent. Mocht dat iets te heftig zijn, probeer dan deze semi-healthy tosti met een flinke klodder sambal. Geeft toch die peper in je reet, maar geeft je daarnaast ook nog wat voedingsstoffen door de aubergine en de gerookte kip. Dit recept is perfect als ontbijt of lunch voor 1 persoon.

Drink er een kop gemberthee bij en je bent er zo weer bovenop.
Happy New Year!

Kater tosti_uitgelicht

Bereidingswijze

Zet een grill of tosti-ijzer aan.

Als je de aubergine nog niet gegrild hebt, doe dat dan nu. Kan ook prima op een grill of tosti-ijzer, overigens. Snijd de groente in plakken van ongeveer 1 cm, en grill ze in 2-3 minuten gaar.

Verdeel de gerookte kip, jonge kaas en aubergine over een van de boterhammen. Of je spelt of gewoon tarwebrood gebruikt maakt mij niet zoveel uit, maar probeer wel altijd te kijken of er volkoren meel wordt gebruikt; daar zit de hele graankorrel in en dus meer voedingsstoffen!

Leg de andere boterham op de stapel aubergine, kip en kaas en grill de tosti ongeveer 3 minuten, tot de kaas gesmolten is.

Serveer met curry (mijn favo!) en een dot sambal.

Dáág, kater!

Kater tosti_uitgelicht

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties