logo
RECEPT

Shakshuka (ei in tomatensaus) met geitenkaas

Shakshuka (ei in tomatensaus)
INGREDIËNTEN

Een perfecte verjaardagslunch, deze shakshuka! Omdat je gezellig de hele pan op tafel zet waar iedereen uit kan scheppen en/of dippen, plus wat schaaltjes met extra toppings. Ik serveerde er vers zuurdesembrood bij, wat avocado, een beetje veldsla… Omdat shakshuka (ei dat stolt in tomatensaus) in principe vrij licht is, vind ik het zelf een heerlijk brunch / lunchgerecht. Zeker als je weet dat er daarna nog een fantastische zelfgebakken peer-karamel-kwarktaart (klik hier voor het recept) op tafel komt!

Shakshuka (ei in tomatensaus)

Behalve lekker eten horen er bij een verjaardag natuurlijk ook fijne cadeautjes. Van mijn ouders kreeg ik – zoals ik hoopte – een museumjaarkaart, van zuslief een massagebon en een lief kaartje, maar dit jaar gaf ik ook mezelf een kado: nieuwe schoenen! Ik zocht al een jaar naar de perfecte zwarte enkellaarsjes. Mét hak, ook al ben ik 1.83 meter lang zonder hakken, dus kom ik boven de 1.90 meter uit mét hakken. Wat vind je van mijn nieuwe aanwinst? Gevonden bij Sacha! Omdat je af en toe best een cadeau voor jezelf mag kopen. Toch?

Claartje Sacha schoenen

Ingrediënten shakshuka

(voor 6 personen als lunch)

2 blikjes tomatenblokjes (800 gram)
2 puntpaprika’s, in stukjes
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, in plakjes
1 theelepel worcester sauce
1 eetlepel balsamicoazijn
2 theelepels gerookte paprikapoeder
1 theelepel komijnpoeder
paar druppeltjes tabasco
(eventueel: 2 lente-uitjes, in ringetjes gesneden)
75 gram zachte geitenkaas
6 eieren

Bereidingswijze shakshuka

Verhit een flinke scheut olijfolie in een koekenpan. Fruit de gesnipperde ui en plakjes knoflook aan in de olie, tot ze beginnen te verkleuren. Voeg de in stukjes gesneden paprika toe, evenals de lente-ui (als je die gebruikt). Bak een paar minuutjes.

Tip: gebruik een koekenpan met een goede anti-aanbaklaag (zoals deze). Dan hoef je minder olie te gebruiken, zonder dat je gerecht aanbrandt!

Voeg de tomatenblokjes toe aan de koekenpan. Breng de tomatensaus op smaak met de smaakmakers: worcester sauce, balsamicoazijn, gerookte paprikapoeder, komijnpoeder, tabasco. Laat de saus minstens 10 minuten zachtjes pruttelen. Proef of de saus op smaak is. Voeg eventueel nog meer zout, peper of specerijen toe.

Maak nu zes kuiltjes in de tomatensaus en breek een ei in ieder kuiltje. Het duurt even voor de eieren gaar zijn; variëren van 8 tot 15 minuten. Het gaat sneller als je een deksel op de koekenpan zet!

Serveer de shakshuka zodra de eitjes voldoende zijn gestold. Serveer met vers volkorenbrood.

Eet smakelijk!

Shakshuka (ei in tomatensaus)

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties