logo
RECEPT

Simpel proteine pannenkoek recept: Slank, sportief, eiwitrijk!

eiwit pannenkoeken
INGREDIËNTEN
Voor de pannenkoeken
Ter garnering

Het zit misschien tussen mijn oren, maar ik heb dus echt het idee dat ik sterker ben sinds ik meer let op mijn eiwitinname. Het is een feit dat je eiwitten nodig hebt voor de opbouw van je spieren, maar veel mensen denken dat ze die eiwitten of proteïne dieet producten niet nodig hebben als ze niet aan krachttraining doen – bang voor bodybuilder praktijken.

Dat snap ik, want ik was er ook zo een. Tot ik ontdekte dat eiwitshakes echt i-de-aal zijn om mug cakes te maken die binnen 3 minuten op tafel staan (eiwitpoeder + banaan + ei + water/kwark/yoghurt/melk). En je kunt er dus ook eiwit pannenkoeken mee bakken.

Een mug cake proberen? Check deze lekkere én simpele chocolade mug cake!

Pannenkoeken met proteïnepoeder

Eigenlijk maakt het niet zo gek veel uit wat voor type of merk eiwitpoeder (ook wel proteïnepoeder genoemd) je gebruikt. Wat nóg leuker is, is dat je er goed mee kunt bakken. Eiwitpoeder kun je bijvoorbeeld met een ei en wat melk (of kokosdrink van Royal Green – yum!) en water tot een pannenkoekenbeslag klutsen.

Banaantje erbij, wat kersenjam en geraspte kokos, en je hebt een knaller van een ontbijtrecept. Een pannenkoek vol eiwitten, dus vullend tot de lunch – zelfs als je tussendoor nog 10 kilometer gaat hardlopen.

Met dit recept maak je 2-3 eiwit pannenkoeken, goed voor 1 ontbijtportie.

proteine pannenkoeken

Bereidingswijze voor proteïne pannenkoeken

  1. Kluts het eiwitpoeder goed los met de amandelmelk. Als er geen klontjes meer in zitten meng je ook het ei, de banaan, kwark en honing erdoor. Tip: ik gooi alle ingrediënten voor een pannenkoekenbeslag meestal gewoon in mijn blender. Wel zo makkelijk!
  2. Verhit een klein scheutje (kokos)olie in een koekenpan. Giet er kleine scheutjes beslag in: hoe kleiner je de eiwit pannenkoeken maakt, hoe groter de kans dat ze goed lukken. Ik maak meestal 2 of 3 kleine pannenkoeken tegelijk in een koekenpan.
  3. Bak de pannenkoekjes tot je aan de bovenkant ziet dat het beslag niet meer vloeibaar is. Keer ze dan om – als het goed is is de onderkant dan goudbruin verkleurd. Bak de andere kant nog een minuutje.
  4. Herhaal tot het beslag voor de proteïne pannekoeken op is.
  5. Serveer de proteïne pannenkoekjes direct en garneer ze met de plakjes banaan, een scheutje extra honing of bijvoorbeeld kersen(jam).

Enjoy!

SPECIAL FOODDEALS
REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties